Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Την Παρασκευή η δίκη για τον πατέρα - αρνητή που προκάλεσε επεισόδιο λόγω... self test

Θεσσαλονίκη: Την Παρασκευή η δίκη για τον πατέρα - αρνητή που προκάλεσε επεισόδιο λόγω... self test
Στο Αυτόφωρο οδηγήθηκε ο 37χρονος που συνελήφθη μετά από μήνυση της διευθύντριας του 2ου δημοτικού σχολείου Θέρμης (Θεσσαλονίκη), για επεισόδιο που προκάλεσε όταν δεν επιτράπηκε στον γιο του να μπει στο σχολείο γιατί δεν προσκόμισε την κάρτα με το αποτέλεσμα του self test.

Εις βάρος του η εισαγγελέας απήγγειλε ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση, ενώ τον παρέπεμψε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, απ' όπου ζήτησε και πήρε αναβολή για την ερχόμενη Παρασκευή. Το δικαστήριο ήρε την κράτησή του.

Σύμφωνα με την μήνυση, ο 37χρονος έσπρωξε τη διευθύντρια, ενώ μπήκε στην αυλή του σχολείου, αρνούμενος να απομακρυνθεί και εμποδίζοντας την είσοδο στα υπόλοιπα παιδιά. Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία που απομάκρυνε τον 37χρονο, ενώ συνελήφθη κατόπιν της εις βάρος του μήνυσης.

Ποινική δίωξη στον αρνητή πατέρα, «θα στέλνω το παιδί σχολείο με το ζόρι»

Ποινική δίωξη για δύο αδικήματα ασκήθηκε κατά του πατέρα, ο οποίος προκάλεσε επεισόδιο σήμερα το πρωί στο 2ο δημοτικό σχολείο Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς ήθελε να βάλει το παιδί του στο σχολείο χωρίς self test.

Σύμφωνα με το GRTimes.gr, ο 37χρονος κατηγορείται για σοβαρή διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας και έργω εξύβριση, ενώ παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Ο πατέρας του μαθητή, ο οποίος αρνήθηκε να προσκομίσει την σχολική κάρτα του παιδιού του, φέρεται να έσπρωξε τη διευθύντρια του σχολείου, ενώ αρνήθηκε να απομακρυνθεί από το σχολικό συγκρότημα, με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία.

Οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Θέρμης, όπου συνελήφθη, ύστερα από έκκληση που υπέβαλε η διευθύντρια.

Τι υποστηρίζει ο πατέρας του μαθητή

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να πηγαίνει το παιδί του στο σχολείο “με το ζόρι”.

Συγκεκριμένα, κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα, ο 37χρονος πατέρας δήλωσε πως δεν είναι αρνητής αλλά τάσσεται κατά της μάσκας και της διενέργειας self test, ενώ τόνισε ότι έχει κάνει άλλα εμβόλια αλλά δεν θα κάνει αυτό για τον κορονοϊό, γιατί «είναι αμφιβόλου προελεύσεως και δεν παίρνει ευθύνη κανείς».

Ανέφερε ακόμη ότι «θα συνεχίσω να στέλνω το παιδί κανονικά στο σχολείο με το ζόρι, όπως έκανα σήμερα», υποστηρίζοντας ότι μετά το επεισόδιο το παιδί έκανε μάθημα, μέσα στην τάξη. Ο ίδιος αρνήθηκε ότι επιτέθηκε στη διευθύντρια λέγοντας ότι απλά την παραμέρισε «γιατί μου έκλεινε τον δρόμο από το σχολείο των Ελλήνων».

{https://www.youtube.com/watch?v=Z8fKXBd2ZMg}