Ελλάδα

Παρέμβαση Κεραμέως για την υπόθεση βιασμού καθηγήτριας στην Λάρισα: Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της γυναίκας

πηγή: Pixabay πηγή: Pixabay
Την διενέργεια κατεπείγουσας εισαγγελικής προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας μετά την μήνυση για βιασμό που υπέβαλε καθηγήτρια σε βάρος του προϊσταμένου της

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία της καθηγήτριας στη Λάρισα προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, η οποία έδωσε γραπτή εντολή στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως στην μήνυση που κατέθεσε, η 44χρονη εργαζόμενη κατηγόρησε τον προϊστάμενό της πως μετά από κοινή τους βραδινή έξοδο σε παραλιακό Δήμο της Λάρισας - στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου - εκείνος την βίασε μέσα στο αυτοκίνητό της.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT, η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέτα Μακρή αναφέρθηκε σήμερα στην σοβαρή υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά και στην αναφορά που κατέθεσε η συγκεκριμένη υπάλληλος προς το Υπουργείο Παιδείας.

Η Ζέτα Μακρή τόνισε πως την υπόθεση από πλευράς Υπουργείου έχει αναλάβει ο Γενικός Γραμματέας, ο οποίος μάλιστα επικοινώνησε με τον καταγγελλόμενο για να ενημερωθεί.

Σημειώνεται πως πρόκειται για υψηλόβαθμο πρόσωπο της Περιφερειακής Εκπαίδευσης στην Λάρισα, που διατηρούσε επί χρόνια υψηλόβαθμη θέση στη Διοίκηση της Εκπαίδευσης και στην Μαγνησία, ενώ για την ώρα δεν έχει ασκηθεί εις βάρος του ποινική δίωξη.

Αρνείται να της εγκρίνει τη μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία για να την ελέγχει

Μιλώντας για το θέμα ο δικηγόρος της εγκαλούσας, Θωμάς Παπαλιάγκας, υποστήριξε ότι η εκπαιδευτικός βρίσκεται ήδη στην πέμπτη εβδομάδα αναρρωτικής άδειας και προσπαθεί να βρει τον εαυτό της.

Ο ψυχίατρος που την παρακολουθεί συνιστά την αποφυγή στην έκθεση του εργασιακού της περιβάλλοντος, καθώς της ξυπνά τραυματικές μνήμες

Μάλιστα ο κ. Παπαλιάγκας υποστήριξε ότι ο προϊστάμενος αρνείται να της εγκρίνει τη μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία, «προφανώς θέλοντας να την ελέγχει».

Αυτός φέρεται να είναι και ο λόγος για τον οποίο ο ίδιος συνέταξε αναφορά προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.