Ελλάδα

Σύλληψη για την καταδρομική επίθεση εναντίον πυροσβεστών στο Σχιστό

(Φωτ. αρχείου: Eurokinissi) (Φωτ. αρχείου: Eurokinissi)
Συνελήφθη δράστης της επίθεσης σε πυροσβεστικό όχημα στο Σχιστό, που είχε γίνει το πρωί της 27ης Οκτωβρίου, όταν κηδεύτηκε ο 18χρονος Ρομά που έπεσε νεκρός από πυρά ανδρών της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη ένα άτομο που φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση εναντίον πυροσβεστών στις 27 Οκτωβρίου στη λεωφόρο Σχιστού. Πρόκειται για έναν νεαρό ο ο οποίος ήταν μεταξύ των ατόμων που είχαν χτυπήσει τους πυροσβέστες και στη συνέχεια τους είχαν ληστέψει ενώ ήταν σταματημένοι σε ένα φανάρι της περιοχής. Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία.

Θυμίζουμε ότι η άγρια επίθεση είχε καταγραφεί σε βίντεο όπου μία ομάδα ατόμων (λέγεται ότι ήταν Ρομά), αφού ξυλοκόπησαν τους πυροσβέστες, διέφυγαν στη συνέχεια αφαιρώντας ασύρματο, διασωστικό εξοπλισμό, χρήματα, αλλά και προσωπικά αντικείμενα των ανδρών της Πυροσβεστικής.

Από την επίθεση, μάλιστα, τραυματίστηκε ένας πυροσβέστης, ο οποίος μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Στο παρακάτω βίντεο καταγράφεται η άγρια επίθεση μέσα στη μέση του δρόμου, από άνδρες οι οποίοι διέφυγαν στη συνέχεια με όχημα.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη που έγινε σήμερα (12/11):

Συνελήφθη με ένταλμα ημεδαπός που είχε προβεί από κοινού με άλλα άτομα σε σφοδρή επίθεση σε βάρος πληρώματος πυροσβεστικού οχήματος την 27-10-2021 στη Λεωφόρο Σχιστού στην περιοχή του Περάματος

Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (12-11-2021) στην περιοχή του Ασπρόπυργου, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω από κοινού με άλλα άτομα, πρωινές ώρες της 27-10-2021 επιτέθηκαν σε πυροσβεστικό όχημα που ήταν σε προσωρινή στάση λόγω ερυθρού σηματοδότη στη Λεωφόρο Σχιστού στην περιοχή του Περάματος.

Αφού προξένησαν φθορές στο εν λόγω όχημα, στη συνέχεια επιτέθηκαν με ιδιαίτερη βιαιότητα στον συνοδηγό πυροσβέστη, τον οποίο τραυμάτισαν, ενώ παράλληλα αφαίρεσαν το τσαντάκι του οδηγού.

Σχετική δικογραφία σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.