Ελλάδα

«Μπλόκο» στην αποφυλάκιση Πατέλη με ηχηρό ράπισμα Αρείου Πάγου στο Πενταμελές Εφετείο

«Μπλόκο» στην αποφυλάκιση Πατέλη με ηχηρό ράπισμα Αρείου Πάγου στο Πενταμελές Εφετείο
Ο Άρειος Πάγος αδειάζει πανηγυρικά το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών που αποφάσισε την αποφυλάκιση του Πατέλη και ζητά την αναίρεση της απόφασης.

Την αναίρεση της απόφασης που άφησε τον καταδικασμένο Χρυσαυγίτη Γιώργο Πατέλη ελεύθερο έπειτα από μόλις λίγους μήνες στη φυλακή για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, ανατρέπει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου ζητώντας την αναίρεση της απόφασης.

Μάλιστα στο σκεπτικό του αντιεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου Χαράλαμπου Μωυσίδη, αναφέρεται πως «πρόκειται για άτομο που αν αφεθεί ελεύθερο, είναι πιθανό να τελέσει νέες αξιόποινες πράξεις». Ακριβώς τα αντίθετα, απ' όσα ανέφεραν δηλαδή στην απόφασή τους τα μέλη του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών.

Σύμφωνα με τον αντιεισαγγελέα «Ο ισχυρισμός του ότι πλήττεται η οικογένεια του είναι κατανοητός και ανθρώπινος, πρόκειται όμως για φυσικό επακόλουθο της στέρησης της ελευθερίας οποιουδήποτε καταδικασμένου».

Πλέον το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών, θα πρέπει να συνέλθει και πάλι με διαφορετική σύνθεση από εκείνη που αποφυλάκισε τον Γιώργο Πατέλη και να αποφασίσει εκ νέου επί της αίτησης αποφυλάκισής του.

Ομόφωνα εν τω μεταξύ απορρίφθηκαν τα αιτήματα αποφυλάκισης του πρώην βουλευτή Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση αλλά και του Κώστα Κορκοβίλη, που ζητούν αναστολή της εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι την εκδίκασή της σε δεύτερο βαθμό, για οικογενειακούς λόγους.

NETWORK