Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Εξοπλισμό και μέσα προστασίας παρέδωσε στην Πολιτική Προστασία και την 2η ΕΜΑΚ ο Τζιτζικώστας

Θεσσαλονίκη: Εξοπλισμό και μέσα προστασίας παρέδωσε στην Πολιτική Προστασία και την 2η ΕΜΑΚ ο Τζιτζικώστας
Εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας στα στελέχη και τους εργαζόμενους στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και της 2ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ), παρέδωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στη Θεσσαλονίκη.

«Αξιοποιώντας εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους εξοπλίζουμε με αναγκαία, σύγχρονα μέσα επικοινωνίας και ατομικής προστασίας τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας στις πιο δύσκολες στιγμές μας, όποτε τους χρειαζόμαστε, τους εργαζόμενους στην Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας και στη 2η ΕΜΑΚ», δήλωσε ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη συνέχεια ο κ. Τζιτζικώστας πρόσθεσε πως «είναι το έμπρακτο ‘ευχαριστώ’ για τη διαρκή ετοιμότητά τους, για την αυταπάρνησή τους, για τη συνδρομή τους σε κάθε σοβαρή κρίση, για τις σωτήριες επεμβάσεις τους, χάρις στις οποίες σώζονται εκατοντάδες συμπολίτες μας κάθε χρόνο».

Παραδόθηκε από ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής σε κάθε περιφερειακή υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας στις επτά περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, ισάριθμα UPS για απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών και προστασία από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος και ισάριθμα GPS. Επίσης, καθένας από τους 22 υπαλλήλους της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρέλαβε από ένα laptop.

Στη 2η ΕΜΑΚ, ο κ. Τζιτζικώστας παρέδωσε, μεταξύ άλλων, υλικά που χρησιμοποιούνται σε διασώσεις πολιτών από φυσικές ή τεχνολογικές καταστροφές.