Ελλάδα

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Να εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού»

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Να εφαρμοστεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού»
Ο Μητροπολίτης δήλωσε πως η εκκλησία δεν μπορεί να παρέμβει σε αποφάσεις που παίρνονται από την πολιτεία και άλλα μέτρα εκτός των ναών.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού ως κατεξοχήν μέτρο για το πρόβλημα της πανδημίας. 

«Θεωρώ ότι πρέπει να εφαρμοστεί οπωσδήποτε η υποχρεωτικότητα αλλιώς δεν θα επιλυθεί το ζήτημα, δεν θα απαλλαγούμε από αυτόν τον κίνδυνο, να αρρωστήσουν και να πεθάνουν οι άνθρωποι» είπε στο ΣΚΑΪ. 

Μέτρα για εκκλησία

«Ο Κανένας δεν μπαίνει στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας, ούτε για ιδιωτική προσευχή χωρίς μάσκα, χωρίς να κρατούνται οι αποστάσεις και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα της απολύμανσης με τα αντίστοιχα απολυμαντικά που έχουν ορισθεί», επεσήμανε σχετικά με τα μέτρα που ορίστηκαν εδώ και δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του, τα μέτρα δεν είναι αποτρεπτικά καθώς η μείωση του αριθμού των προσεχόμενων και συμμετοχόντων στη θεία λειτουργία είναι μικρότερη αφού οι παρευρισκόμενοι στο ναό είναι ανάλογοι των τετραγωνικών.

Δεν είναι δική μας αρμοδιότητα να ελέγξουμε αν αυτοί που μπαίνουν στην εκκλησία είναι εμβολιασμένοι ή δεν είναι, τόνισε και υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλειστεί από τον χώρο της εκκλησίας.

«Αυτό δεν μπορεί να καταργηθεί ούτε από τους επιτρόπους, ούτε από τους νεοκόρους ούτε από κανένα άλλο προσωπικό» είπε.

Ο Μητροπολίτης, δήλωσε πως η εικόνα της αστυνομίας στα προαύλια των ναών δεν είναι κάτι το ευχάριστο εντούτοις η εκκλησία δεν μπορεί να παρέμβει σε αποφάσεις που παίρνονται από την πολιτεία και άλλα μέτρα εκτός των ναών.

{πηγή}<div style="position:relative;padding-bottom:56.25%;"><iframe src="https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599y14juihe6ly&playlistId=v-cgnf6x28tozd -st" allow="autoplay *; fullscreen *" referrerpolicy="unsafe-url" width="588" height="330" style="position:absolute;top:0;left:0;width:100%;height :100%;border:0"></iframe></div><div itemprop="video" itemscope itemtype="https://schema.org/VideoObject"><meta itemprop="name" content="Τα μέτρα στις εκκλησίες για τις λειτουργίες των Χριστουγέννων"><meta itemprop="duration" content="PT5M27S" /><meta itemprop="thumbnailUrl" content="https://imthumbs.glomex.com / dC1idjJwdndiMjRzeGwvMjAyMS8xMi8yNC8wOS8yNV8wMF82MWM1OTFlYzZkMzE2LmpwZw == / προφίλ: νέο-video-224x126" /> <meta itemprop = "" content = "uploadDate 2021-12-24T09: 27: 48.000Z" /> <meta itemprop = "" content = "Περιγραφή Τα μέτρα στις εκκλησίες για τις λειτουργίες των Χριστουγέννων"></div>{/πηγή}