Ελλάδα

Πανηγυρίζει την αθώωσή του ο Μπαλάσκας για τον «βλάκα» πιλότο στα Γλυκά Νερά

Πανηγυρίζει την αθώωσή του ο Μπαλάσκας για τον «βλάκα» πιλότο στα Γλυκά Νερά
Ο Σταύρος Μπαλάσκας είχε «συμβουλεύσει» τους επίδοξους γυναικοκτόνους να καλούν την αστυνομία και να παραδίδονται

Στο αρχείο μπήκε η υπόθεση του συνδικαλιστή της ΕΛΑΣ Σταύρου Μπαλάσκα, που είχε προκαλέσει με τις δηλώσεις του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, με αφορμή τη γυναικοκτονία στα Γλυκά Νερά.

«Αν δεν ήταν βλάκας, σε 4 χρόνια θα ήταν έξω», είχε αναφέρει τότε, σε μια δήλωση που ερμηνεύτηκε ως «συμβουλή» σε μελλοντικούς γυναικοκτόνους, περιγράφοντας αναλυτικά τα ελαφρυντικά που θα μπορούσαν να του αναγνωριστούν.

«Εαν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία και ομολογούσε την πράξη του δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή. Τώρα θα σαπίσει στην φυλακή. Θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε οικογενειακό καυγά. Με πρότερο έντιμο βίο κλπ. Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί», είχε σχολιάσει χαρακτηριστικά.

 

Μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ωστόσο, και παρότι διερευνήθηκε εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης σε διάπραξη αδικήματος, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.

Την εξέλιξη έκανε γνωστή ο ίδιος ο συνδικαλιστής, με ανάρτησή του στο Facebook, η οποία φαίνεται πως στη συνέχεια αφαιρέθηκε:

«ΦΙΛΕΣ ΦΙΛΟΙ… Είχα πει πως έχω και ταπεινά θα έχω για πάντα εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη η οποία με αθώωσε.

Το δε πενταμελές αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ εχτές δίκασε και απέρριψε με την σειρα του τις ΑΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ εις βάρος μου από μερίδα του τύπου για τις δηλώσεις μου στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για τον φονιά πιλότο της άτυχης ΚΑΡΟΛΑΪΝ στα ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ.

Με απάλλαξε αθωώνοντάς με και αυτό με την σειρά του πανηγυρικά.

Ευχαριστώ όσους στάθηκαν δίπλα μου στις πραγματικά δύσκολες στιγμές της άδικης δίωξης με την εκτόξευση λάσπης και την πρόσκαιρη διαθεσιμότητα.

Κανονικά στην υπηρεσία μου, το περιπολικό μου και τους συντρόφους μου χαμηλόβαθμους μάχιμους αστυνομικούς της ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ. ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ Σταύρος μέλος Δ.Σ ΠΟΑΣΥ…».