Ελλάδα

Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα τα ΜΜΜ στην Αττική

intime intime
Με διαφοροποιήσεις λόγω του ισχυρού παγετού, λειτουργούν σήμερα τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής.

Συγκεκριμένα, ξεκίνησαν στις 06:00 τα δρομολόγια των Λεωφορείων και Τρόλεϊ σήμερα Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, λόγω του αυξημένου κινδύνου εμφάνισης παγετού.

Κάποιες λεωφορειακές γραμμές δεν θα λειτουργήσουν από νωρίς το πρωί, ενώ άλλες θα λειτουργήσουν τμηματικά ανάλογα με τις κατά τόπους οδικές συνθήκες.

Ο ΟΑΣΑ δεν έχει διευκρινίσει το πρόγραμμα δρομολογίων που θα χρησιμοποιηθεί, όμως σήμερα δεν είναι αργία για την Αττική με τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό – ΗΣΑΠ – Τραμ) να κινούνται κανονικά, εκτός απροόπτου.

Όσον αφορά τα ΚΤΕΛ Αττικής, εφόσον δεν εντοπίζονται προβλήματα λόγω του παγετού και της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, στους τομείς Μεσογείων, Σουνίου (μέσω παραλίας), Ωρωπού και Αγίων Αποστόλων θα εκτελεστούν όλα τα δρομολόγια κανονικά.

Στον τομέα Μεγάρων κανονικά θα εκτελεστούν όλα τα δρομολόγια εκτός από το πρωινό δρομολόγιο από και προς Αλεποχώρι (06:15 ΑΘΗΝΑ – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ, 07:15 ΜΕΓΑΡΑ – ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ, 08:15 ΑΛΕΠΟΧΩΡΙ – ΜΕΓΑΡΑ – ΑΘΗΝΑ).

Στον τομέα Ραφήνας – Νέας Μάκρης – Μαραθώνα ΔΕΝ θα εκτελεστούν τα δρομολόγια 05:45 & 06:15 & 07:15 (μέσω παραλίας) ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ – ΑΘΗΝΑ, 06:00 & 06:30 ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ – ΑΘΗΝΑ, 06:15 & 06:50 ΡΑΦΗΝΑ – ΑΘΗΝΑ καθώς και τα δρομολόγια 05:55 ΑΘΗΝΑ – ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ και 12:20 από ΑΘΗΝΑ προς ΡΑΦΗΝΑ – ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ – ΜΑΡΑΘΩΝΑ (μέσω παραλίας).

Το πρώτο δρομολόγιο από Αθήνα (05:55 από ΑΘΗΝΑ προς ΡΑΦΗΝΑ – ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ) θα κάνει τέρμα στη Νέα Μάκρη και ΟΧΙ στον Μαραθώνα. Από και προς ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ, ΚΑΤΩ ΣΟΥΛΙ και ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΔΕΝ θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος. Στον τομέα Βιλίων – Ερυθρών ΔΕΝ θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο.