Ελλάδα

Στις 8 Απριλίου η δίκη για τα Γλυκά Νερά: H υπερασπιστική γραμμή του γυναικοκτόνου, οι μάρτυρες που θα καταθέσουν υπέρ του (βίντεο)

Στις 8 Απριλίου η δίκη για τα Γλυκά Νερά: H υπερασπιστική γραμμή του γυναικοκτόνου, οι μάρτυρες που θα καταθέσουν υπέρ του (βίντεο)
Ερωτηματικά για τους μάρτυρες που θα καταθέσουν υπέρ του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στην επικείμενη δίκη του για την άγρια δολοφονία της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά

Ξεκινά στις 8 Απριλίου η εκδίκαση της υπόθεσης της άγριας δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, τον γυναικοκτόνο που επί 37 ημέρες έκανε λόγο για έγκλημα ληστών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η υπερασπιστική γραμμή που πρόκειται να ακουληθήσει θα βασιστεί στον ισχυρισμό ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχής, ενώ θα προσπαθήσει να παρουσιάσει την προσωπικότητα της Καρολάιν ως βίαιη και ναρκισσιστική.

Στην προσπάθειά του αυτή, μάλιστα, θα χρησιμοποιήσει το ημερολόγιο που διατηρούσε η Καρολάιν.

Άλλωστε ήδη σε αποσπάσματα της απολογίας του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος φέρεται να έχει δηλώσει:

«Η ψυχολόγος είχε πει ότι η σύζυγός μου έπασχε από ναρκισσιστική διαταραχή με κάποια στοιχεία κατάθλιψης. Το χαρακτηριστικό αυτό της συζύγου μου είχε ως αποτέλεσμα σε ήρεμες και ευτυχισμένες περιόδους της ζωής μας, να έχει απότομα ξεσπάσματα οργής και θυμού για επουσιώδη ζητήματα ενώ τα ξεσπάσματα αυτά διαρκούσαν δύο με τρεις ώρες και έφυγαν έτσι γρήγορα, όπως εμφανίζονταν», αναφέρει μεταξύ άλλων στην απολογία του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 34χρονου, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, «υπάρχουν πολλά στοιχεία στη δικογραφία, ακόμα και από το σημειωματάριο, τα οποία νομίζω αποκαλύπτουν πράγματα. Έχουν ειπωθεί αυτά και σε επίπεδο σημειωματάριου, αλλά δε θέλω να τοποθετηθώ, σε 10 ημέρες είναι η δίκη».

Ποιοι θα καταθέσουν υπέρ του γυναικοκτόνου 

Σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο του, στο πλευρό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου «θα είναι σίγουρα και τεχνικοί, δηλαδή πραγματογνώμονες, αλλά σίγουρα θα είναι και άτομα του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος».

Κομβικό σημείο στην υπερασπιστική γραμμή του 34χρονου είναι να καταφέρει να αποδείξει ότι η δολοφονία της Καρολάιν έγινε εν βρασμώ ψυχής λόγω των τσακωμών που υπήρχαν μεταξύ τους και δεν ήταν προμελετημένη.

«Η δίκη πλησιάζει, είναι στις 8 Απριλίου. Ό,τι είναι να ειπωθεί από τον εντολέα μου σε επίπεδο ουσίας και το τι πραγματικά γινόταν ή δε γινόταν και όλα τα πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα, θα τοποθετηθεί στους φυσικούς του δικαστές», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.