Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Πόσα χρόνια μπορεί να μείνει στη φυλακή αν καταδικαστεί

EUROKINISSI EUROKINISSI
Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας και οδηγείται την Δευτέρα στην ανακρίτρια για την απολογία της. Πόσα χρόνια μπορεί να μείνει στη φυλακή αν καταδικαστεί.

Στην ανακρίτρια οδηγείται τη Δευτέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου για να απολογηθεί καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της. Η δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον της αφορά ανθρωποκτονία από πρόθεση, κατηγορία στην οποία αν κριθεί ένοχη αντιμετωπίζει ποινή ισοβίων.

Πόσο όμως είναι πραγματικά τα ισόβια; Η πραγματική έκτιση των ισοβίων γίνεται σε 18 χρόνια. Οι ελληνικές κυβερνήσεις κατά καιρούς έχουν προσπαθήσει να αυξήσουν τον πραγματικό χρόνο έκτισης των ισοβίων, κάτι όμως που δεν έχει καταστεί δυνατό γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διαφορετική γνώμη και παρεμβαίνει αναλόγως.

Έτσι ακόμα και αν για παράδειγμα υπήρχαν ποινές για περισσότερα από ένα εγκλήματα, δεν προβλέπεται έκτιση μεγαλύτερη των 20 ετών, όσες και αν είναι οι καταδίκες. Αν μάλιστα αναγνωριστεί και κάποιο ελαφρυντικό – αν και η πιθανότητα για κάτι τέτοιο δεν είναι μεγάλη - η ποινή αν πέσει στα 20 χρόνια και η πραγματική έκτιση να φτάσει μέχρι και τα 7,5.