Ελλάδα

Χυδαία επίθεση ιερέα σε τρανς γυναίκα σε συσσίτιο: Οι σοκαριστικοί χαρακτηρισμοί και η παρέμβαση Ιερώνυμου (βίντεο)

Χυδαία επίθεση ιερέα σε τρανς γυναίκα σε συσσίτιο: Οι σοκαριστικοί χαρακτηρισμοί και η παρέμβαση Ιερώνυμου (βίντεο)
Με χυδαίο φρασεολόγιο ιερέας απαγόρευσε να δοθεί φαγητό σε συσσίτιο του ναου του Αγίου Νικολάου σε τρανς γυναίκα: «Να πας να κάνεις τη δουλειά που ξέρεις για βγάλεις λεφτά»

Μια χυδαία λεκτική επίθεση καταγγέλλει πως δέχθηκε τρανς γυναίκα σε συσσίτιο του Αγίου Νικολάου της Καλλιθέας.

 Όπως ανέφερε, είχε αναγκαστεί τις τελευταίες δύο εβδομάδες να σιτίζεται στη συγκεκριμένη δομή καθώς είχε μείνει άνεργη, ενώ όλα ξεκίνησαν όταν έδωσε την ταυτότητά της και κάποια δικαιολογητικά για να λαμβάνει το φαγητό.

Ο ιερέας - που είδε πως στην ταυτότητα τα στοιχεία αντιστοιχούσαν σε άνδρα - πήγε στο σημείο όπου γινόταν η διανομή και άρχισε να καθυβρίζει τη γυναίκα:

Της είπε να βγάλει τα β@ζιά και να ξανάρθει, την αποκαλούσε άνθρωπο του διαβόλου, της έλεγε να γίνει πουτ@@να για να βγάλει λεφτά.

Επικαλέστηκε, ακόμη σχετική «γραμμή» της Ιεράς Συνόδου, η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος έχει αποφασίσει ότι η εκκλησία αποδέχεται τους γκέι - αν και τους καλεί σε μετάνοια - αλλά όχι «άτομα σαν αυτόν».

Η γυναίκα απευθύνθηκε στην οργάνωσή μας «Red Umbrella Αthens» και μέσω της δικηγόρου, Αγγελικής Σουγλέ, έχει ήδη καταθέσει μήνυση στην ΓΑΔΑ και συγκεκριμένα στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας.

Δείτε τις δηλώσεις της δικηγόρου για την υπόθεση

Άμεση παρέμβαση ζήτησε ο Ιερώνυμος

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε εντολή στις Υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών να διερευνήσουν άμεσα το περιστατικό και σε δήλωσή του τόνισε τα εξής:

«Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις Άγιες ημέρες αλλά κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη ανεξαρτήτως της όποιας διάκρισης, είτε αφορά στο φύλο του, το χρώμα, τη φυλή, το θρήσκευμά του και τις πεποιθήσεις του χωρίς να τον επικρίνει, χωρίς να τον στιγματίζει».