Ελλάδα

Φωτιές σε Κάστρο Βοιωτίας, Αξιούπολη Κιλκίς και Λουτράκι Κορινθίας

Φωτιές σε Κάστρο Βοιωτίας, Αξιούπολη Κιλκίς και Λουτράκι Κορινθίας Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - INTIME
Η Πυροσβεστική δίνει μάχη σε διάφορα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν σήμερα με φωτιές σε Βοιωτία, Κιλκίς και Λουτράκι Κορινθίας.

Ειδικότερα, πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία, βόρεια του κάστρου της Βοιωτίας, πολύ κοντά στον υποσταθμό της ΔΕΗ, σε χορτολιβαδική έκταση.

Ήδη στην περιοχή βρίσκονται 21 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου, ενώ πριν λίγη ώρα άρχισαν ρίψεις νερού από τρία αεροσκάφη.

Παράλληλα, έχουν ενεργοποιηθεί μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας από την Περιφέρεια Στερεάς, όπως επίσης και εθελοντές αλλά και κάτοικοι της περιοχής με αγροτικά μηχανήματα, καθώς το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε πεδινή έκταση.

Επίσης, φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην Αξιούπολη Κιλκίς. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 38 πυροσβέστες με επτά οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και δύο αεροσκάφη.

Από τη φωτιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Ακόμη, φωτιά ξέσπασε σήμερα σε δασική έκταση στο Λουτράκι Κορινθίας. Στο σημείο επιχειρούν 71 πυροσβέστες με πέντε ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Επιπλέον, κινητοποιήθηκαν δύο ελικόπτερα και παρέχεται συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.