Ελλάδα

Κρήτη: Πιάστηκε στη φάκα 68χρονος με 200 κιλά λαθραίου καπνού για... ναργιλέδες

Κρήτη: Πιάστηκε στη φάκα 68χρονος με 200 κιλά λαθραίου καπνού για... ναργιλέδες Φωτογραφία: ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ
Στη σύλληψη ενός 68χρονου αλλοδαπού προχώρησαν άνδρες του λεμενικού στην Κρήτη, για παράβαση του νόμου περί λαθρεμπορίου προϊόντων καπνού.

Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, από στελέχη του Λιμεναρχείου Ηρακλείου εντοπίστηκε ο 68χρονος να μεταβαίνει πεζός σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας άλλου προσώπου και να αφαιρεί από το πορτ μπαγκάζ του οχήματος μια σακούλα, η οποία, σε έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι περιείχε συσκευασίες καπνού ναργιλέ στερούμενες τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης. Συνολικά, στο εν λόγω όχημα εντοπίστηκαν 74 συσκευασίες συνολικού βάρους 59.600 γρ.

Ακολούθησε έρευνα σε δύο ακόμη αυτοκίνητα ιδιοκτησίαςάλλων προσώπων, κατά την οποία εντοπίστηκαν είκοσι δύο συσκευασίες καπνού ναργιλέ συνολικού βάρους 22 κιλών και 101 συσκευασίες καπνού ναργιλέ συνολικού βάρους 76,2 κιλών.

Τέλος, με τη συνδρομή στελεχών Τελωνείου Ηρακλείου, διενεργήθηκε έρευνα σε κατάστημα ιδιοκτησίας του 68χρονου, με είδη καπνιστού, κατά την οποία εντοπίστηκαν 258 συσκευασίες καπνού ναργιλέ συνολικού βάρους 42,6 κιλών στερούμενες τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, ορισμένες εξ αυτών επιμελώς κρυμμένες σε συρτάρια με διπλό πάτο, ενώ από το Τελωνείο Ηρακλείου δεσμεύτηκαν επιπλέον 132 συσκευασίες καπνού ναργιλέ χωρίς νικοτίνη για δασμοφολογικό έλεγχο.

Από το λιμεναρχείο, κατασχέθηκαν συνολικά 455 συσκευασίες λαθραίου καπνού ναργιλέ, συνολικού βάρους 200,4 κιλών. και τρία αυτοκίνητα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηρακλείου. Το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των 66.880,23€.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε, επιπλέον, το χρηματικό ποσό των 1.290€.

NETWORK