Ελλάδα

Στέλιος Κερασίδης, ο 9χρονος Έλληνας «νέος Μότσαρτ» στο TEDxAthens 2022

Στέλιος Κερασίδης, ο 9χρονος Έλληνας «νέος Μότσαρτ» στο TEDxAthens 2022 Φωτογραφία: ΠΗΓΗ - YOUTUBE
Ο «νέος Μότσαρτ», όπως τον αποκαλούν πλέον τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο, ο 9χρονος Έλληνας πιανίστας Στέλιος Κερασίδης εκπλήσσει με τη συνθετική του ωριμότητα και την ευαίσθητη ερμηνεία του στο πιάνο.

Με ένα βιογραφικό που θα ζήλευαν ακόμη και επιτυχημένοι μουσικοί, καθώς και με εμφανίσεις από το Carnegie Hall μέχρι το Royal Albert Hall, ο 9χρονος Στέλιος, που συγκαταλέγεται στους performers του TEDxAthens 2022, είναι ίσως η αναζωογονητική ανάσα φρέσκου αέρα που χρειαζόταν η κλασική μουσική.

Οι συνθέσεις του για πιάνο "Isolation Waltz" και "AntiWar Etude", ακούστηκαν σε όλο τον κόσμο, κέρδισαν διεθνή αναγνώριση και θεωρούνται φάρος ελπίδας, ειρήνης και ανθρωπιάς, καθιστώντας τον Στέλιο σε τόσο νεαρή ηλικία έναν παγκοσμίως αναγνωρισμένο καλλιτέχνη.

Το TedxAthens 2022 επιστρέφει για 11η χρονιά, βουτώντας με φόρα στο “The Great Unknown” (“Σπουδαίο Άγνωστο”), το οποίο είναι και το κεντρικό του θέμα για φέτος.

Αυτό το Σάββατο, 28 Μαΐου 2022, οι πόρτες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανοίγουν ξανά, και οι 2+1 σκηνές υποδέχονται δεκάδες ομιλητές, workshops και performances, έχοντας όλα κεντρικό άξονα τον κρυφό πρωταγωνιστή της ύπαρξής μας.

Δείτε τον 9χρονο σολίστ Στέλιο Κερασίδη να στέλνει μουσικό αντιπολεμικό μήνυμα πριν από λίγο καιρό:

{https://www.youtube.com/watch?v=lUxiyOnJD4g}