Ελλάδα

«Άστοχες» δηλώσεις του Κατερινόπουλου για τις γυναικοκτονίες: «Πρέπει εδώ να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν» (βίντεο)

«Άστοχες» δηλώσεις του Κατερινόπουλου για τις γυναικοκτονίες: «Πρέπει εδώ να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν» (βίντεο)
Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία Θανάσης Κατερινόπουλος, μίλησε για τις γυναικοκτονίες -όπου μέσα σε δύο μέρες δολοφονήθηκαν από τους συζύγους τους δύο γυναίκες- και προκάλεσε δικαιολογημένες αντιδράσεις καθώς μεταξύ άλλων είπε: «Να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν».

Σε ένα -ας το πούμε άστοχο- σχόλιο για τις γυναικοκτονίες προχώρησε ο Θανάσης Κατερινόπουλος. Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του star, είπε μεταξύ άλλων, ότι «κάποιες γυναίκες πρέπει να αποφασίσουν τι θέλουν»

Συγκεκριμένα είπε:

«Κατ’ αρχήν όποιος θέλει να φύγει είναι ελεύθερος να φύγει. Μπορεί να καταφύγει και στις εισαγγελικές και στις αστυνομικές αρχές και σε οργανώσεις γυναικών.

Να αναφέρει το πρόβλημά της και από κει και πέρα θα προστατευθεί. Το θέμα όμως είναι το εξής: Θέλουν; Έχουμε δει περιπτώσεις γυναικών που δεν προσπάθησαν να φύγουν ή και αν έφυγαν τελευταία στιγμή ξαναγύρισαν για κάποιο λόγο.

Πρέπει εδώ να αποφασίσουν κάποιες τι θέλουν!»

Δείτε το βίντεο:

{https://twitter.com/JeronymoBoss2/status/1554037274391846914?s=20&t=qYtfb2Uz7xgahwGb4u-w7w}

Σίγουρο είναι ότι ο κ. Κατερινόπουλος με την παραπάνω -άστοχη- δήλωση του είναι σαν να «ρίχνει» ευθύνες και στα θύματα, καθώς αφήνει υπονοούμενα ότι ίσως και να μην προσπάθησαν να φύγουν.

Τονίζεται ότι στην γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο, η 41χρονη γυναίκα του είχε κάνει μήνυση μισή ώρα πριν την δολοφονήσει, και μάλιστα ο δράστης ήταν καταδικασμένος για ενδοοικογενειακή βία.

NETWORK