Ελλάδα

Ενδοοικογενειακή βία στο Βόλο: Σε ασφαλές μέρος η 26χρονη - Παρέμβαση της Μαρίας Συρεγγέλα

Ενδοοικογενειακή βία στο Βόλο: Σε ασφαλές μέρος η 26χρονη - Παρέμβαση της Μαρίας Συρεγγέλα
Σε ένα ασφαλές περιβάλλον, στο οποίο θα μπορεί να νιώθει προστατευμένη και ότι δεν κινδυνεύει, εκείνη και το ανήλικο παιδί της βρίσκεται η 26χρονη από τον Βόλο που απειλήθηκε με κατσαβίδι από τον 36χρονο σύντροφό της.

Με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαρίας Συρεγγέλα η 26χρονη γυναίκα θύμα ενδοοικογενειακής βίας στο Βόλο βρίσκεται σε ασφαλή χώρο. Η κα Συρεγγέλα με το που ενημερώθηκε για το περιστατικό έσπευσε να επικοινωνήσει με τη γυναίκα δίνοντάς της όλες τις πληροφορίες για τις δομές που υπάρχουν και μπορούν να την στηρίξουν, ενώ παράλληλα φρόντισε για την άμεση απομάκρυνσή της έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια της ίδιας και του παιδιού της.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι επίσης το γεγονός πως μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2022, 241 γυναίκες θύματα βίας έχουν κατευθυνθεί σε δομές φιλοξενίας προσφέροντάς τους κάλυψη σε πολύ βασικά ζητήματα.

Εκκρεμεί νέο δικαστήριο για τον 36χρονο 

Σύμφωνα με την 26χρονη υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση από το νοσοκομείο Βόλου, η οποία θα υποβληθεί σε νέο δικαστήριο το οποίο εκκρεμεί σε βάρος του 36χρονου και θα εκδικαστεί στις 26 Σεπτεμβρίου.

Η 26χρονη παραστάθηκε στο δικαστήριο χωρίς συνήγορο, καθώς δεν είχε χρήματα, ούτε γνώριζε ότι έχει δικαίωμα να ζητήσει τη δωρεάν παράσταση δικηγόρου. Ο κατηγορούμενος δεν παραδέχθηκε ότι της επιτέθηκε με κατσαβίδι, αλλά υποστήριξε ότι είναι εργαλείο της δουλειάς του και το είχε στα χέρια του για να επισκευάσει κάποια βλάβη στο σπίτι.

Σχετικά με τα χτυπήματα και τον τραυματισμό της 26χρονης, αυτά «προήλθαν, αφότου της πέταξε ένα μπουκάλι, γλίστρησε και έπεσε», όπως ισχυρίστηκε.