Ελλάδα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αύριο και στην Αττική: Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στο Dnews από τον Δ. Παπαϊωάννου

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αύριο και στην Αττική: Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού στο Dnews από τον Δ. Παπαϊωάννου
Βελτιωμένος ήταν ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας με βροχές κυρίως στην Εύβοια τη Θράκη και τα Δωδεκάνησα την Τρίτη. Την Τετάρτη, αναμένεται κακοκαιρία στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη, αναμένονται το πρωί τοπικά ισχυρές βροχές και λίγες σποραδικές καταιγίδες στη νότια και κυρίως τη νοτιοανατολική Πελοπόννησο, οι οποίες μέσα στο μεσημέρι θα κινηθούν βορειότερα επηρεάζοντας την ανατολική Πελοπόννησο (κυρίως Αργολίδα και νησιά Αργοσαρωνικού) και την ανατολική Στερεά.

Τοπικά ισχυρές βροχές θα εκδηλωθούν από το απόγευμα σε Εύβοια, ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες και Χαλκιδική, ενώ σποραδικές καταιγίδες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Κατά διαστήματα βροχές μέτριας έντασης θα εκδηλώνονται στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία, ενώ λίγες ασθενείς βροχές θα πέσουν στη δυτική Ελλάδα, εκτός από τα νότια Επτάνησα που εκεί θα είναι παροδικά έντονα τα φαινόμενα. Μπόρες σε τοπικό επίπεδο θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, τη δυτική και νότια Κρήτη και τα βόρεια Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-6 και πρόσκαιρα κυρίως στο Μυρτώο 7 μποφόρ, εκτός από το βόρειο που θα πνέουν ανατολικοί 5-7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5-7 και στο βόρειο 8 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Ασθενούς έως και μέτριας έντασης βροχές. Το μεσημέρι προς το απόγευμα θα σημειωθούν ισχυρές βροχές, ενώ πρόσκαιρα το βράδυ θα σταματήσουν.

Τη νύχτα προς το ξημέρωμα της Πέμπτης θα εκδηλωθούν τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14-15οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 4-6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφελώδης καιρός καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας με βροχές ποτιστικού χαρακτήρα από το μεσημέρι κυρίως και μετά. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν πρόσκαιρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12-13οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5-7 και στα ανατολικά 8 μποφόρ.