Ελλάδα

Συννεφιά και βροχές αύριο Τρίτη: H πρόγνωση του καιρού στο Dnews από τον Δ. Παπαϊωάννου

Συννεφιά και βροχές αύριο Τρίτη: H πρόγνωση του καιρού στο Dnews από τον Δ. Παπαϊωάννου
Την Τρίτη, ο καιρός θα κυλήσει με αυξημένες νεφώσεις στη χώρα μας. Τοπικές μπόρες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου και στα παράκτια τμήματα της δυτική Στερεάς, της Ηπείρου και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.

Στο εσωτερικό της δυτικής Ελλάδας τα φαινόμενα θα είναι πολύ λιγότερα. Επιπλέον, τοπικές βροχές θα σημειωθούν την κεντρική Μακεδονία και κυρίως στη δυτική Χαλκιδική, την ανατολική Λακωνία και την ανατολική Θεσσαλία.

Το βράδυ τα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα ενταθούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Ομίχλες θα σχηματιστούν το πρωί σε Μακεδονία, Θεσσαλία και ανατολική Στερεά.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, πιο μεγάλα στο ανατολικό-νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει περίπου στα ίδια επίπεδα και θα φτάνει στα βόρεια τους 13-14oC, ενώ στα υπόλοιπα στους 16-17 και τοπικά στην Πελοπόννησο και το νότιο-νοτιοανατολικό Αιγαίο τους 18Οc.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3-5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

ATTIKH: Αραιές νεφώσεις πιο πυκνές από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αυξημένες νεφώσεις με παροδικό ψιλόβροχο κυρίως το πρωί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13οC. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με ένταση 2-4 μποφόρ.