Ελλάδα

Πότε φτιάχνει ο καιρός στην Αττική: H πρόγνωση του καιρού στο Dnews από τον Δ. Παπαϊωάννου

Πότε φτιάχνει ο καιρός στην Αττική: H πρόγνωση του καιρού στο Dnews από τον Δ. Παπαϊωάννου
Μεγάλα ύψη βροχής ήδη σημειώνονται στην Ήπειρο με ορεινές και ημιορεινές περιοχές να προσεγγίζουν ή και να ξεπερνούν τα 100 λίτρα ανά τετραγωνικό μέτρο.

Την Κυριακή από τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεαστεί μεγάλο μέρος της χώρας, ενώ οι νοτιάδες στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις.

Πιο αναλυτικά, αρχικά θα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και δευτερευόντως στο Ιόνιο. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη, οι οποίες από το μεσημέρι προς το απόγευμα θα ενταθούν και θα διατηρηθούν μέχρι και το βράδυ.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν περάσματα βροχών μέχρι και το μεσημέρι, ενώ στις Κυκλάδες και την Κρήτη το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες. Το βράδυ θα σημειωθούν καταιγίδες και στα Δωδεκάνησα.

Βροχές θα δεχθεί και η Μακεδονία, ενώ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και κυρίως τα ανατολικά τμήματά της και τη Χαλκιδική. Μεγάλα ύψη βροχής θα πέσουν στη δυτική ηπειρωτική χώρα και ιδίως στην Ήπειρο.

Οι καταιγίδες θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα. Τέλος, το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει μικρή πτώση φτάνοντας στα βόρεια τους 17-19oC και στο νότιο-νοτιοανατολικό Αιγαίο τους 20-21οC.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις από νότιες διευθύνσεις με ένταση 6-8 και στο βόρειο 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο δυτικοί 4-6 και τοπικά 7 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ: Μπόρες κυρίως στα βόρεια του νομού, οι οποίες τις προμεσημβρινές ώρες θα γενικευτούν και θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19oC, ενώ θα πνέουν πολύ ισχυροί νότιοι-νοτιοδυτικοί άνεμοι 6-7 και πρόσκαιρα το πρωί 8 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς με ένταση 4-5 μποφόρ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βροχές κατά διαστήματα μέχρι και το μεσημέρι. Από το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16Οc. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς με ένταση 3-5 μποφόρ.