Ελλάδα

Χανιά: Παρέμεινε εκτός νοσοκομείου για 24 ώρες μετά από εγκεφαλικό

INTIME INTIME
Τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών, έχουν αναδειχθεί τις τελευταίες μέρες λόγω της κακοκαιρίας. Εκτός, λοιπόν, από την 75χρονη γυναίκα στους Παξούς, που δεν κατάφερε να διακομισθεί και τελικά κατέληξε κι ένας 75χρονος στην Αγία Ρουμέλη των Χανίων χρειάστηκε διακόμιση, η οποία έγινε, όμως, μια μέρα μετά.

Συγκεκριμένα, ο άνθρωπος το πρωί της Κυριακής 11/12, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και χρειάστηκε να παραμείνει 24 ώρες χωρίς νοσοκομειακή περίθαλψη, καθώς δεν υπήρχε τρόπος να προσεγγιστεί η περιοχή, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Εκείνο το διάστημα, σύμφωνα με τα haniotinanea.gr, υπήρχε απαγόρευση απόπλου όλων των σκαφών και επιπλέον ήταν αδύνατον να «δέσει» σκάφος, λόγω του κυματισμού.

Στην συνέχεια από τον Δήμο Σφακίων ζητήθηκε η αεροδιακομιδή με ελικόπτερο, αλλά η απάντηση ήταν αρνητική, καθώς οι άνεμοι δεν επέτρεπαν την προσέγγιση στο ελικοδρόμιο του χωριού.

Τελικά, το πρωί της Δευτέρας απογειώθηκε ελικόπτερο από το Ηράκλειο, που έφτασε στην Αγία Ρουμέλη λίγο μετά τις 10:30 το πρωί για να παραλάβει τον 75χρονο και να τον μεταφέρει απευθείας στο Νοσοκομείο Χανίων.

Το ελικόπτερο προσγειώθηκε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων. Στο σημείο βρέθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στο 75χρονο, ο οποίος πλέον νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.