Ελλάδα

Δίκη Greek Mafia: Απαλλαγή για τους 17 πρώην αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ

Δίκη Greek Mafia: Απαλλαγή για τους 17 πρώην αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ Φωτογραφία: eurokinissi
«Δυστυχώς το προανακριτικό υλικό είναι ανύπαρκτο» ανέφερε νωρίς το μεσημέρι ο πρόεδρος της έδρας του τριμελούς Πλημμελειοδικείου απαλλάσσοντας έτσι και τους 17 κατηγορουμένους, νυν και πρώην αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ, για την υπόθεση της εμπλοκής αστυνομικών με το οργανωμένο έγκλημα.

Η ογκώδης δικογραφία αφορούσε παρακολουθήσεις της υπηρεσίας που έγιναν τη διετία 2015 - 2017 κι ενώ το αρχικό υλικό αριθμούσε μεταξύ άλλων 106.000 συνομιλίες που κατεγράφησαν σε 88 CD, ψηφιακούς δίσκους, στο δικαστήριο εστάλησαν περίπου οι μισές και μάλιστα αποσπασματικά.

Η υπόθεση που ξεκίνησε να εκδικάζεται τον περασμένο Ιούνιο είχε τέσσερις επιπλέον εμπλεκόμενους οι οποίοι δολοφονήθηκαν από το 2018 και έπειτα. Πρόκειται για τον απόστρατο αξιωματικό Σπύρο Παπαχρήστος, τον επιχειρηματία Δημήτρη Μάλαμα, τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραιβαζ και τον Δημήτρη Καπετανάκη.

«Επί ΣΥΡΙΖΑ η Greek Mafia στη Δικαιοσύνη, επί ΝΔ αθώα και αναβαθμισμένη»

 Σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει την αθωωτική απόφαση, επισημαίνοντας:

«Η πρώτη δικαστική αθώωση των εμπλεκομένων στο κύκλωμα επίορκων ανώτατων αστυνομικών και μαφιόζων της νύχτας δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Κάποιοι φρόντισαν με καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες να δέσουν τα χέρια της Δικαιοσύνης, στερώντας από τη δίκη κρίσιμο υλικό από τις παρακολουθήσεις της ΕΥΠ την περίοδο 2016-2018 για την εξάρθρωση του κυκλώματος, αφού εδώ και 3,5 χρόνια η ΕΛ.ΑΣ δεν μετέτρεψε τα πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ σε ανακριτικά δελτία στη δικογραφία.

Η απόφαση αυτή έρχεται στη βαριά σκιά δεκάδων δολοφονιών και ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της μαφίας την τελευταία τριετία και την ώρα που έρχονται στο φως νέες καταιγιστικές αποκαλύψεις για τη δράση των ίδιων και νέων κυκλωμάτων στην κορυφή της ΕΛ.ΑΣ επί διακυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, με καταγγελλόμενη εμπλοκή ακόμα και ανθρώπων που συμμετείχαν στις κρίσεις της περασμένης εβδομάδας.

Οι πολίτες που άκουγαν υποσχέσεις για ασφάλεια βλέπουν και συγκρίνουν: Επί ΣΥΡΙΖΑ η Greek Mafia στη Δικαιοσύνη, επί ΝΔ αθώα, αναβαθμισμένη και ανέλεγκτη.»