Ελλάδα

Δύο αδέλφια και εννιά ακόμα υποψήφιοι για την θέση Δημάρχου στο Μεσολόγγι

Δύο αδέλφια και εννιά ακόμα υποψήφιοι για την θέση Δημάρχου στο Μεσολόγγι Φωτογραφία: Eurokinissi
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δημοτικές εκλογές Μεσολογγίου, καθώς δύο αδέρφια αλλά και εννιά ακόμα πρόσωπα είναι διατεθειμένα να κυνηγήσουν το δημαρχείο της πόλης.

Ειδικότερα, ο νυν δήμαρχος Κώστας Λύρος έχει απέναντι του στην προεκλογική περίοδο τον αδερφό του Θανάση Λύρο. Ο δικηγόρος Θανάσης Λύρος έσπευσε να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του με ανάρτηση του στο Facebook.

Ακόμα 9 άτομα θα διεκδικήσουν μία ψήφο;

Πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους ο Νίκος Μουρκούσης και ο πρώην δήμαρχος Νίκος Καραπάνος. Ο πρώην δήμαρχος Πάνος Κατσούλης εξέφρασε, επίσης, την πρόθεσή του τον Φεβρουάριο να είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό ΑΝ.ΑΣ.Α, ενώ έχει ξεκινήσει προεκλογικό αγώνα και η πρόεδρος της Κοινότητας Μεσολογγίου Όλγα Δασκαλή, με την παράταξη «Ισχυρός Δήμος».

Ο ψυχίατρος Βασίλης Μπρούμας ανακοίνωσε συμπόρευση με τον Πάνο Κατσούλη. Ακόμη, την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μεσολογγίου έχει ανακοινώσει ο αναπληρωτής δημοτικός σύμβουλος Σπύρος Διαμαντόπουλος.

Σε όλους τους παραπάνω ίσως προστεθεί και ο Πάνος Παπαδόπουλος, που δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του αλλά και το Φόρουμ Ενεργών Πολιτών του Δημήτρη Κοτσόργιου.

Δεδομένη θεωρείται και η ξεχωριστή υποψηφιότητα για τον δήμο από τις δημοτικές δυνάμεις του ΚΚΕ.

Οι δημοτικές εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν τον Οκτώβριο 2023. Έως τότε πολλοί υποψήφιοι ενδεχομένως κάνουν πίσω ή δεν βρουν τον αριθμό των ατόμων που χρειάζονται για να «κλείσουν» το ψηφοδέλτιο.