Ελλάδα

Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική: Μαρτυρικός ο θάνατος της 39χρονης, την κυνηγούσε να την αποτελειώσει

Γυναικοκτονία στη Χαλκιδική: Μαρτυρικός ο θάνατος της 39χρονης, την κυνηγούσε να την αποτελειώσει
Τι δείχνει η ιατροδικαστική εξέταση - Το αγοράκι βρέθηκε τραυματισμένο στην αγκαλιά της νεκρής μητέρας του

Ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της 39χρονης που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της μέσα στο παιδικό δωματίου του σπιτιού τους στην Στρατονίκη Χαλκιδικής και του 36χρονου δράστη που λίγα λεπτά αργότερα έβαλε τέλος στη ζωή του στρέφοντας την καραμπίνα στο στόμα του και τραβώντας την σκανδάλη.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, η 39χρονη βρήκε μαρτυρικό θάνατο. Έφερε τραύματα στο πρόσωπο, στην πλάτη, στον τράχηλο, στον ώμο και στη δεξιά μασχάλη. Κατά πληροφορίες, υπέστη τρώση καρδιάς και είχε μεγάλη απώλεια αίματος από τη ρήξη του πνεύμονα, ενώ ο θάνατός της προκλήθηκε από τα συνδυαστικά τραύματα που έφερε και τη βαριά θωρακική κάκωση.

Η γυναίκα κατέληξε λίγα λεπτά μετά τον τέταρτο πυροβολισμό. Μεταξύ άλλων υπέστη τρώση καρδιάς από τα σκάγια και είχε πολύ μεγάλη απώλεια αίματος από την ρήξη του πνεύμονα, ενώ ο θάνατος της προκλήθηκε από τα συνδυαστικά τραύματα που έφερε και τη βαριά θωρακικη κάκωση.

Η ώρα θανάτου προσδιοριζεται μεταξύ 3-6 το πρωί. Τέλος, προέκυψε ότι ο δράστης χρησιμοποίησε σκάγια διαμέτρου 6mm για να σκοτώσει με την καραμπίνα τη σύζυγό του το πρωί της Δευτέρας.

Η άτυχη γυναίκα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, προσπάθησε να αμυνθεί βάζοντας τα χέρια στο πρόσωπό της, ενώ ο δράστης και αυτόχειρας φαίνεται να την κυνήγησε για να την «αποτελειώσει» στο παιδικό δωμάτιο, μπροστά στα μάτια του 8χρονου γιου τους. Ο ανήλικος υπέστη τραυματισμό από τα θραύσματα της καραμπίνας, υποβλήθηκε σε χειρουργείο και νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οι κηδείες των δύο συζύγων – ο έγγαμος βίος των οποίων φαίνεται πως ήταν προβληματικός τον τελευταίο καιρό με την 36χρονη να επιθυμούσε να πάρουν διαζύγιο – θα γίνουν το απόγευμα σε διαφορετικές περιοχές της Χαλκιδικής.

Εμφανή σημάδια από σκάγια σε όλο του το σώμα φέρει ο 8χρονος που είδε τον πατέρα του να δολοφονεί με καραμπίνα τη μητέρα του και στη συνέχεια να αυτοκτονεί και ο ίδιος, μέσα στο σπίτι τους στη Στρατονίκη Χαλκιδικής.

Το παιδί υπεβλήθη σε ένα δύσκολο χειρουργείο στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, καθώς φέρει σοβαρά τραύματα.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής της Παιδοχειρουργικής Κλινικής, Γεώργιος Τσικόπουλος, όλο το προσωπικό του νοσοκομείο είναι συγκλονισμενο από το τραγικό συμβάν και έχει "σκύψει" πάνω από τον οκταχρονο για να τον βοηθήσει.