Ελλάδα

Απίστευτο και όμως αληθινό: «Άσπρισαν» τα Γιάννενα μέσα σε λίγα λεπτά

Απίστευτο και όμως αληθινό: «Άσπρισαν» τα Γιάννενα μέσα σε λίγα λεπτά
Ξαφνική κακοκαιρία «χτύπησε» τα Γιάννενα όταν χαλάζι «έπνιξε» την πόλη παρά το γεγονός ότι διανύουμε την τρίτη μέρα του Ιούνιου. Η χαλαζόπτωση κράτησε λίγα λεπτά αλλά κατάφερε να δημιουργήσει αρκετά προβλήματα.

Πρωτοφανής χαλαζόπτωση εκδηλώθηκε στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, με το σκηνικό του καιρού μόνο με καλοκαίρι να μην μοιάζει. Το χαλάζι έχει μέγεθος φουντουκιού, με αποτέλεσμα οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια να δείχνουν χιονισμένα.

Πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα και δρόμοι

Προβλήματα και σε συνοικίες της πόλης δημιούργησε η πρωτοφανής χαλαζόπτωση. Χρειάστηκαν 15 λεπτά για να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και σπίτια. Η πυροσβεστική δέχεται αλλεπάλληλες κλήσεις για προβλήματα, όχι μόνο σε υπόγεια και ισόγεια κατοικιών ή καταστημάτων, ακόμη και σε διαμερίσματα 2ου και 3ου ορόφου, όπου οι μπαλοκονόπορτες ήταν ανοιχτές.

Η πολιτική Προστασία βρίσκεται επί ποδός, με μηχανήματα σε όλο το λεκανοπέδιο, για να παρέμβουν όπου χρειαστεί σε συνεργασία με την πυροσβεστική. Από το χαλάζι, οι καλλιέργειες στις περιοχές, Λογγάδων, Καστρίτσας, Βασιλικής και Δροσοχωρίου, έχουν υποστεί καταστροφές.