Ελλάδα

Ναύπλιο: Στον εισαγγελέα ο ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε 12χρονο - Είπε πως έστειλε το βίντεο κατά λάθος

Ναύπλιο: Στον εισαγγελέα ο ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια σε 12χρονο - Είπε πως έστειλε το βίντεο κατά λάθος
Ο 40χρονος ιερέας που κατηγορείται για ασέλγεια στον 12χρονο, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Ναύπλιο ενώ, οι γονείς του ανήλικου ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του

Την πόρτα του δικαστικού Μεγάρου στο Ναύπλιο πέρασε το μεσημέρι του Σαββάτου ο Ιερομόναχος Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως Υδρας Σπετσών και Αιγίνης.

Συγκεκριμένα, στο δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου, ενώπιον του ανακριτή οδηγήθηκε στις 3.00, μετά το μεσημέρι ο 40χρονος ιερέας από την Ερμιονίδα, που φέρεται να ασελγούσε σε ένα 13χρονο αγόρι. Συμφωνία με πληροφορίες θα ζητήσει νέα προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία, που τον βαρύνει.

Με χειροπέδες στα χέρια και χωρίς να απαντήσει σε καμία ερώτηση δημοσιογράφων που τον περίμεναν στο δικαστικό μέγαρο στο Ναύπλιο, ο 40χρονος ιερέας προχώρησε και μπήκε στο γραφείο του εισαγγελέα. Ο κατηγορούμενος για ασέλγεια σε 12χρονο παιδί δηλώνει αθώος. Αρνείται τα όσα του καταλογίζονται, με τους γονείς του φερόμενου ως θύματός του, να ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του.

{https://www.youtube.com/watch?v=orUC4eHXquE&t=21s}

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ο ίδιος οδηγήθηκε για να απολογηθεί σε ανακριτή και εισαγγελέα για τις πράξεις που κατηγορείται. Ειδικότερα, ο 40χρονος κατηγορείται ότι απέστειλε σε ανήλικο, μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, βίντεο με άσεμνο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας ισχυρίστηκε πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στον 12χρονο.

Όπως λέει, το βίντεο που έφτασε στο κινητό του 12χρονου παιδιού είχε άλλον παραλήπτη. Χωρίς να καταλάβει το πώς, έφτασε το οπτικοακουστικό μήνυμα στον ανήλικο, με τις διαδικασίες να κινούνται ταχύτατα από τη στιγμή που το είδε ο πατέρας του παιδιού. Ο κατηγορούμενος απέδωσε τα όσα έγιναν σε μια απροσεξία. Ήθελε να στείλει το μήνυμα σε ένα άλλο άτομο που είχε το ίδιο όνομα με τον 12χρονο. Χωρίς να προσέξει πάτησε «αποστολή» και το βίντεο έφτασε στο κινητό του μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού.

Από την αστυνομία κατασχέθηκαν 3 κινητά τηλέφωνα και ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, που έχουν σταλεί για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Δείτε στο επόμενο βίντεο του agrolikeseidhseis.gr, πώς μπήκε στο δικαστικό μέγαρο ο 40χρονος ιερέας.

Πρόκειται για Αρχιμανδρίτη της περιοχής, η οποία ανήκει στη Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών κ Αιγίνης ενώ, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και με πληροφορίες του pelop.gr, ο 40χρονος συνελήφθη, μετά από μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του ανήλικου αγοριού.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του παιδιού φέρεται να κατήγγειλε ότι ο ιερέας έστελνε στον ανήλικο άσεμνο βιντεοληπτικό υλικό μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που έγινε αντιληπτό από τον ίδιο που στη συνέχεια προχώρησε στην καταγγελία.

Ο σάτυρος ιερέας που συνελήφθη για ασέλγεια σε 12χρονο ήταν ο πνευματικός του - Τα βίντεο που έστελνε

Ο ιερέας φέρεται να ήταν ο πνευματικός του ανήλικου αγοριού, με την υπόθεση να έρχεται στο «φως» όταν ο πατέρας του ανήλικου ανακάλυψε τα άσεμνα μηνύματα που έστελνε ο ρασοφόρος στο ανήλικο αγόρι.

Πώς οι γονείς κατάλαβαν την ασέλγεια

Ο ιερέας φέρεται κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο τον εαυτό του χωρίς παντελόνι, εστιάζοντας στα γεννητικά του όργανα, και να έστελνε τα σχετικά βίντεο μέσω εφαρμογής κοινωνικής δικτύωσης στο 12χρονο αγόρι.

Η πράξη του έγινε αντιληπτή από τους γονείς του παιδιού που αναγνώρισα την φωνή του ιερέα στη φωνή του ατόμου που έστελνε τα βίντεο στο παιδί τους, μιλώντας με αδιανόητες εκφράσεις, και άμεσα τον κατήγγειλαν.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης αναφέροντας μάλιστα και το όνομα του ιερέα. Η ανακοίνωση αναφέρει: “Η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης ανακοινώνει ότι ό Αρχιμανδρίτης κληρικός τής καθ’ `Ημάς `Ιεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς `Ιερούς Κανόνας τής `Εκκλησίας”.

Την ίδια ώρα η αστυνομία διερευνά αν ο ιερέας εμπλέκεται και σε άλλες πράξεις, δεδομένου ότι διδάσκει σε Κατηχητικό σχολείο.

anakoinosi.png