Ελλάδα

Παπαζάχος στο Dnews για τα 4,1 Ρίχτερ στην Αταλάντη: «Σε εξέλιξη η ακολουθία, θα έχουμε κι άλλους σεισμούς»

Παπαζάχος στο Dnews για τα 4,1 Ρίχτερ στην Αταλάντη: «Σε εξέλιξη η ακολουθία, θα έχουμε κι άλλους σεισμούς» Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - INTIME
Είναι μια ακολουθία σε εξέλιξη και θα υπάρξουν κι άλλοι σεισμοί τις επόμενες ημέρες στην ίδια περιοχή, τόνισε στο Dnews ο γνωστός σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος για τη δόνηση των 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που «ταρακούνησε» ξανά Βοιωτία και Αττική.

Ειδικότερα, ο καθηγητής Φυσικής της Λιθόσφαιρας, Σεισμολογίας και Εφ. Γεωφυσικής Κώστας Παπαζάχος ανέφερε στο Dnews πως είναι «μία ακολουθία σε εξέλιξη» και τις επόμενες ημέρες «θα έχουμε κι άλλους σεισμούς στην περιοχή, πράγμα που είναι φυσιολογικό στα πλαίσια της ακολουθίας».

Στέλνοντας ένα μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής που αναστατώθηκαν ξανά σήμερα μετά τον ισχυρό σεισμό της Πέμπτης, είπε: «Δυστυχώς οι κάτοικοι θα πρέπει να κάνουν μία δυο εβδομάδες υπομονή στην περιοχή. Παράλληλα θα πρέπει να προσέξουν διότι δεν μπορούν να κατοικηθούν κτίρια που έχουν ρωγμές. Θα πρέπει να υπάρξει αυξημένη προσοχή και ετοιμότητα για τις επόμενες εβδομάδες».

Σημειώνεται ότι ο σεισμός που έγινε νωρίτερα σήμερα, με μέγεθος 4.1 στην κλίμακα Ρίχτερ κατεγράφη στις 13:04, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 103 χλμ. βορειοδυτικά των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 12 χλμ. δυτικά νοτιοδυτικά της Αταλάντης.