Ελλάδα

Πύρινος «εφιάλτης» στη Ρόδο: Τρέχουν να σωθούν, απεγκλωβίζουν κόσμο από παραλίες - Τουλάχιστον 2.000 άτομα έχουν απομακρυνθεί

Πύρινος «εφιάλτης» στη Ρόδο: Τρέχουν να σωθούν, απεγκλωβίζουν κόσμο από παραλίες - Τουλάχιστον 2.000 άτομα έχουν απομακρυνθεί
Για πέμπτη μέρα φλέγεται η Ρόδος, με κατοίκους και τουρίστες να βρίσκονται επί ποδός για να σωθούν.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων υπο το συντονισμό του κέντρου επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος από τις παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδο στη Ρόδο μετά από την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν τρία πλωτά του λιμενικού , ένα ναυαγοσωστικό πάνω από 20 ιδιωτικά σκάφη ενώ έχει σπεύσει και πλοίο του πολεμικού ναυτικού.

Συνδρομή Ενόπλων Δυνάμεων στην εκκένωση πολιτών 

Οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν σήμερα στην εκκένωση πολιτών από το Κιοτάρι Ρόδου με έξι λεωφορεία, εκ των οποίων πέντε του Γενικού Επιτελείου Στρατού και ένα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, τρία πλωτά σκάφη του 6ου Ειδικού Τάγματος Εθνοφυλακής και την πυραυλάκατο «Ντεγιάννης».

 Άλογα τρέχουν να γλιτώσουν από τη φωτιά

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία φωτογραφία με πέντε άλογα που τρέχουν στους δρόμους του νησιού προκειμένου να σωθούν από τη φωτιά και σοκάρει.

Τα ζώα τρέχουν τρομαγμένα να γλιτώσουν, τη στιγμή που η φωτιά έχει ήδη φτάσει σε περιβάλλοντα χώρο ξενοδοχείου, με δύο ακόμη να απειλούνται ενώ εκατοντάδες τουρίστες εκκενώνουν την περιοχή με τα πόδια.

Πάνω από 1.500 κάτοικοι και τουρίστες από τα χωριά Κιοτάρι και Λάρδος στη Ρόδο έχουν απομακρυνθεί δια θαλάσσης από το Λιμενικό καθώς η φωτιά συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη.

Όπως δήλωσε στο OPEN o Νίκος Αλεξίου, εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, η επιχείρηση απεγκλωβισμού συνεχίζεται με βάση το έκτακτο σχέσιο που έχει τεθεί σε εφαρμογή στη Ρόδο

Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού συμμετέχουν 3 πλοία του Λιμενικού Σώματος, πάνω από 20 ιδιωτικά σκάφη, 2 σκάφη του στρατού ξηράς, ενώ σπεύδει και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι εκκενώσεις πραγματοποιούνται από τις παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος.