Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Ψάχνουν τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή -Βίντεο, DNA και κινητά θα δώσουν απαντήσεις

Νέα Φιλαδέλφεια: Ψάχνουν τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή -Βίντεο, DNA και κινητά θα δώσουν απαντήσεις
Οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για να βρουν τον δράστη που ευθύνεται για τη δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, οπαδού της ΑΕΚ, ο οποίος δολοφονήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο επεισόδιο δεν έχει ακόμη εντοπιστεί και η έρευνα επικεντρώνεται στο DNA που ανιχνεύθηκε στην πληγή του θύματος -Μιχάλης Κατσούρης ετών 29- καθώς και στην ανάλυση των βίντεο που κατέγραψαν τη βίαιη σύγκρουση.

Οι Αρχές συγκρίνουν το γενετικό υλικό που συλλήφθηκε από τους 105 συλληφθέντες με τα αξιόπιστα δείγματα που βρέθηκαν στη γύρω περιοχή του γηπέδου της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σε περίπτωση που ο δράστης είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενους, τα αποτελέσματα αυτής της ανάλυσης μπορεί να αποκαλύψουν την ταυτότητα του υπαιτίου για τη δολοφονία του Μιχάλη.

Ο συνήγορος υπεράσπισης των κροατικών κατηγορουμένων, Βασίλης Νουζέλας, επισημαίνει ότι εάν υπάρχουν αποδείξεις DNA, δακτυλικά ίχνη, και εντοπισθεί ο δράστης, τότε η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και πολλοί από τους κροατικούς χούλιγκαν μπορεί να απελευθερωθούν.

Τονίζεται ότι παραμένει αβέβαιο το μέλλον ενός Έλληνα που παραδέχτηκε μέσω ανάρτησης τη συμμετοχή του στην φονική σύγκρουση, καθώς και πολλών κροατικών χούλιγκαν που καταγράφονται στα βίντεο ως στελέχη που συμμετείχαν στα βίαια επεισόδια.

Η οικογένεια του θύματος επίσης προσπαθεί να συνεισφέρει στη δικαστική διαδικασία, υποδεικνύοντας σημαντικές ανακριτικές πληροφορίες που μπορεί να συμβάλουν στον αποκαλυπτικό χαρακτήρα της υπόθεσης.

Η αστυνομία επίσης εξετάζει προσεκτικά τα βίντεο που καταγράφηκαν με κινητά τηλέφωνα και τις κάμερες ασφαλείας για την ανάλυση των επεισοδίων.

Η ειδική επεξεργασία αυτών των βίντεο αποσκοπεί στην αποκάλυψη του δράστη που επιτέθηκε με μαχαίρι στον Μιχάλη Κατσουρή.

Εκπρόσωποι της οικογένειας του θύματος επισημαίνουν ότι η ανάλυση της σωματοδομής του δράστη αποτελεί έναν πιθανό τρόπο αναγνώρισης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτός ο ίδιος πραγματοποίησε τη μοιραία μαχαιριά προς τον οπαδό της ΑΕΚ.

Το βιντεοληπτικό υλικό από τις αναλύσεις και την έρευνα στα βίντεο αναμένεται να αποτελέσουν σημαντικά στοιχεία για την αποκάλυψη των ενόχων.

Επιπλέον, αναμένεται να αρθεί το τηλεφωνικό απόρρητο των κατηγορουμένων, μέσω του οποίου ενδέχεται να ανακαλυφθούν επιπλέον στοιχεία για την πορεία των γεγονότων.