Ελλάδα

Εμφανίστηκε στις Αρχές ο νέος αυτόκλητος «φύλακας» του Έβρου: Κρατούσε με τη βία 4 ανθρώπους

Εμφανίστηκε στις Αρχές ο νέος αυτόκλητος «φύλακας» του Έβρου: Κρατούσε με τη βία 4 ανθρώπους Φωτογραφία: YouTube
Εμφανίστηκε με τον δικηγόρο του στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης ο νέος αυτόκλητος «σερίφης» του Έβρου που εμφανίστηκε σε βίντεο να κρατά με τη βία μετανάστες που κατηγορούσε ως εμπρηστές.

Μετά το σοκαριστικό περιστατικό της περασμένης εβδομάδας, όπου ένα άτομο κλείδωσε μετανάστες σε τρέιλερ φορτηγού, προκαλώντας και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, ακόμα ένα ανατριχιαστικό βίντεο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στα social media, προκαλώντας τρόμο και οργή.

Αυτή την ώρα ο άνδρας που - στη συνέχεια κατέβασε την ανάρτησή του - έχει εμφανιστεί με τον δικηγόρο του στις Αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Αστυνομία ταυτοποίησε έναν εμπλεκόμενο σε περιστατικό καταναγκαστικής ακινητοποίησης μεταναστών, το οποίο είχε βιντεοσκοπηθεί. Ο αναζητούμενος εμφανίστηκε λίγο αργότερα, με τον συνήγορό του, στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε ο εισαγγελέας, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση του περιστατικού.

Με αφορμή το περιστατικό πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπογραμμίζουν ότι η η Ελλάδα είναι ισχυρό κράτος δικαίου. Όπως τονίζουν, είναι συντεταγμένη πολιτεία, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Αυταπατώνται οικτρά όσοι θεωρούν ότι μπορούν να υποκαταστήσουν την Πολιτεία και τις Αρχές της, ερμηνεύοντας τους νόμους κατά το δοκούν.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο επεισόδιο με μετανάστες σημειώθηκε στη Αισύμη Έβρου. Το βίντεο αναρτήθηκε στα social media από έναν πολίτη, ο οποίος μαζί με άλλους δύο έχουν σταματήσει το όχημά τους σε χωματόδρομο, όπου κάθονται τέσσερις μετανάστες.