Ελλάδα

«Παιδί της εκκλησίας» ο δολοφόνος της 42χρονης στην Καλαμαριά: «Γεμίσαμε ευγενικούς γυναικοκτόνους»

«Παιδί της εκκλησίας» ο δολοφόνος της 42χρονης στην Καλαμαριά: «Γεμίσαμε ευγενικούς γυναικοκτόνους»
Θρήνος και οργή στην Καλαμαριά της Θεσσαλονίκης έπειτα τη νέα γυναικοκτονία με θύμα μία 42χρονη μητέρα δύο παιδιών.

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Καλαμαριάς έπειτα από την δολοφονία μιας 42χρονης γυναίκας από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 38χρονος περίμενε τα φύγουν τα παιδιά τους - δύο αγόρια 12 και 14 ετών - για το σχολείο και ακολούθως ανέβηκε στο διαμέρισμα όπου ζούσε η γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν αστυνομικός και δεν οπλοφορούσε, ωστόσο έκανε χρήση της καραμπίνας του πατέρα του - που είναι επίσης αστυνομικός. Το περιβάλλον του δράστη έκανε λόγο για «παθολογική αγάπη» του άνδρα για την 42χρονη, η οποία ήθελε να πάρουν διαζύγιο και μάλιστα είχε προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου αυτός να αποχωρήσει από το σπίτι.

Για ακόμη μία φορά συγγενείς και φίλοι εμφάνισαν τον δράστη σαν «θύμα» των συναισθημάτων του, παρότι το έγκλημά του συνιστά μια ακραία μορφή έμφυλης και σεξιστικής βίας, που διαπράττεται με κίνητρο την άσκηση κοινωνικού ελέγχου στα σώματα, αλλά και τις επιλογές των γυναικών.

Φίλος της οικογένειας του 38χρονου γυναικοκτόνου από την Καλαμαριά έκανε δηλώσεις για την υπόθεση στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Ο Αθανάσιος Μπαϊαράς γνωρίζει τους γονείς του δράστη, τους οποίους χαρακτήρισε «ευγενέστατους».

«Μου είπε ο μπαμπάς του (38χρονου) ότι χώρισε με τη γυναίκα του, ότι δεν μπορούσε να το ξεπεράσει, ότι την αγαπάει και έχουν δύο παιδιά. Έκαναν δικαστήρια. Θυμάμαι πως τελευταία έλεγε πως χώρισαν. Δεν περίμενε κανείς να φτάσει σε αυτό το σημείο. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω έλεγε, πως τον έβγαλε από το σπίτι και του πέταξε τα ρούχα. Όντως ένας φίλος μου έλεγε πως μάζεψαν μαζί τα ρούχα από τον διάδρομο. Δεν το περιμέναμε, ένα παιδί της εκκλησίας» είπε ο κ. Μπαϊαράς.

«Πήρε το όπλο από τη Σκύδρα από το πατρικό. Ο μπαμπάς του έλεγε να του βρούμε σπίτι και να του γνωρίσουμε κάποια κοπέλα, πως δεν μπορούσε να το ξεπεράσει. Ο άνθρωπος δεν μπορούσε να το ξεπεράσει», υποστήριξε.

Η σκιαγράφηση του προφίλ ενός ευγενικού ατόμου, «της εκκλησίας» και η φράση «κανείς δεν το περίμενε», προκάλεσαν ένα εξαιρετικά εύστοχο σχόλιο του δημοσιογράφου Θωμά Καραδήμου (στο 10:20).

Συγκεκριμένα, μετά το τέλος της μαρτυρίας, είπε χαρακτηριστικά:

«Ένα σχόλιο αν επιτρέπεται, γεμίσαμε ευγενικούς γυναικοκτόνους σε αυτή τη χώρα. Είναι θέμα Παιδείας, να μάθουμε να εκπαιδεύουμε τους γιους μας».