Ελλάδα

Νέος Οικονομικός Εισαγγελέας ο Παναγιώτης Καψιμάλης

Νέος Οικονομικός Εισαγγελέας ο Παναγιώτης Καψιμάλης
Στην επιλογή νέου Οικονομικού Εισαγγελέα προχώρησε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε σήμερα. Ο Εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Καψιμάλης αναλαμβάνει επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας.

Τα 11 μέλη του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή της Προέδρου του Αρείου Πάγου, κ. Ιωάννας Κλάπα- Χριστοδουλέα και της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Γεωργίας Αδειλίνη, επέλεξαν για τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα τον κο Καψιμάλη, που έως σήμερα υπηρετούσε στην Οικονομική Εισαγγελία, ως αναπληρωτής Οικονομικός Εισαγγελέας.

Ο Παναγιώτης Καψιμάλης διαδέχεται τον κ. Χρήστο Μπαρδάκη, ο οποίος προήχθη σε Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αλλά ούτως ή άλλως έληγε η θητεία του στην Οικονομική Εισαγγελία.

Την Οικονομική Εισαγγελία πλαισιώνουν η εισαγγελέας Παναγιώτα Φάκου, ως τακτικό μέλος. Η κ. Φάκου ήταν αναπληρωματική στην εν λόγω Εισαγγελία και στο παρελθόν έχει διατελέσει Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Ως επίκουροι, επελέγησαν οι Κωνσταντίνος Σπηλιόπουλος και Μαρία Παπαδοπούλου για την Αθήνα και οι Ολγα Ζαφειρίδου και Δήμητρα Τσιαρδιακλή για την υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.