Ελλάδα

Κακοκαιρία «Elias»: Ήχησε το 112 στην Λάρισα, «περιορίστε τις μετακινήσεις»

Κακοκαιρία «Elias»: Ήχησε το 112 στην Λάρισα, «περιορίστε τις μετακινήσεις» Φωτογραφία: Αρχείου - ΙΝΤΙΜΕ
Μετά τον συναγερμό στην Εύβοια, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Elias», μήνυμα 112 έλαβαν και οι κάτοικοι της Λάρισας.

Το σύστημα κακοκαιρίας Elias θα εξακολουθήσει να επηρεάζει περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Συγκεκριμένα, στο «στόχαστρο» έχει μπει η Εύβοια αλλά και η Λάρισα. 

Μήνυμα 112 στην Λάρισα 

«Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι στο Αρμένι και Σωτήριο Λάρισας.

Στο στόχαστρο η Εύβοια

Δύσκολη είναι η κατάσταση στο Μαντούδι Ευβοίας με το 112 να στέλνει μήνυμα προς τους κατοίκους την ώρα που το νερό στην περιοχή έχει φτάσει το ένα μέτρο.

Με σφοδρή καταιγίδα, έντονη κεραυνική δραστηριότητα, πλημμυρισμένους δρόμους και σοβαρά προβλήματα βρήκε το πρωί της Τετάρτης την Εύβοια. Η κακοκαιρία Elias σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, δρόμοι, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν πάλι στις Ροβιές, η ένταση του νερού παρέσυρε τα πάντα, δρόμοι έχουν κοπεί στα δυο.

Η έντονη βροχόπτωση έχει παρασύρει μέχρι και βάρκες στους δρόμους, η κυκλοφορία έχει διακοπή σε αρκετούς δρόμους, ενώ οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Ο δρόμος είναι κλειστός από Προκόπι προς Μαντούδι οι κάτοικοι μιλούν για ολική καταστροφή, είμαστε στους δρόμους και προσπαθούμε να σώσουμε ότι μπορούμε.

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρίσκεται και όλη η κεντρική Εύβοια, από Χαλκιδα έως και την Ερέτρια οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια από την ισχυρή καταιγίδα.

Πολύ δύσκολη κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια

Η πολύπαθη Εύβοια για ακόμα μία φορά, λοιπόν, είναι στο «μάτι του κυκλώνα», καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στο βόρειο τμήμα του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις Ροβιές και τη Λίμνη οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και η κυκλοφορία σε πολλά σημεία έχει διακοπεί. Χαρακτηριστικό είναι το τμήμα του δρόμου από το Προκόπι προς το Μαντούδι, το οποίο έχει κλείσει καθώς έχει μετατραπεί σε... χείμαρρο.

Το οδόστρωμα σε κάποιες περιοχές έχει «κοπεί» από τις έντονες καταιγίδες, ενώ το παρήγορο είναι ότι για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες και επιχειρήσεις, ούτε εγκλωβισμοί πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται μεγάλη προσοχή καθώς τα ακραία φαινόμενα θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και ειδικότερα σε περιοχές όπως η Εύβοια, όπου η κατάσταση είναι οριακή λόγω και των καταστροφικών πυρκαγιών των προηγούμενων ετών.

Για επιδείνωση της κακοκαιρίας Elias, και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα κάνει λόγο μέσω ανάρτησής του ο Κλέαρχος Μαρουσάκης. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, μεγάλοι όγκοι νερού αναμένονται σε αρκετές περιοχές της χώρας ενώ τα επόμενα 24ωρα αναμένεται βαρομετρικό χαμηλό.

{https://youtu.be/M_7_VoSlSWs}