Ελλάδα

Εφιαλτική πρόβλεψη Μαρουσάκη: Ο Elias θα επιμείνει μέχρι την Κυριακή

eurokinissi eurokinissi
Για κακοκαιρία με μικρό διάρκεια αλλά μεγαλύτερη ένταση από την προηγούμενη κάνει λόγω ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Επιμένει η κακοκαιρία μέχρι την Κυριακή σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Οπως αναφέρει ο ίδιος τεράστιος όγκος νερού σε μικρό χρονικό διάστημα έχει πέσει σε Βόλο και Βόρεια Εύβοια.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει: «Πιστεύω πως το φαινόμενο αυτό είχε μεγαλύτερη ένταση από τον Daniel αλλά μικρότερη διάρκεια. Αν έμενε περισσότερο χρονικό διάστημα ο πυρήνας καταιγίδων – που πέρασε από τη Β. Εύβοια και κατέληξε στην περιοχή της Μαγνησίας και στη συνέχεια κινήθηκε μέχρι την κεντρική Στερεά – τότε θα μιλούσαμε για μεγαλύτερο όγκο νερού. Είναι ένα φαινόμενο που δεν το παρατηρούμε πολύ συχνά».

Σημείωσε πως ένα τέτοιο φαινόμενο θα το συναντούσαμε τον Νοέμβριο, που είναι και ο πιο επικίνδυνος μήνας για ισχυρά φαινόμενα.

Τέλος σημείωσε πως η κακοκαιρία θα επιμείνει τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή, με κατά διαστήματα έντονες βροχές και καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της ανατολικής και νότιας Ελλάδας.

«Δεν μας εγκαταλείπει η κακοκαιρία, θα πάμε έτσι μέχρι την Κυριακή και από Δευτέρα θα έχουμε πιο ουσιαστική βελτίωση του καιρού», κατέληξε ο μετεωρολόγος.