Ελλάδα

Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στο Ρότερνταμ, πληροφορίες για νεκρούς

Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στο Ρότερνταμ, πληροφορίες για νεκρούς Φωτογραφία: pexels
Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη διπλή επίθεση ενός ενόπλου στο Ρότερνταμ. Μια 14χρονη έφηβη, η μητέρα της και ένας εκπαιδευτικός,

Το ένα περιστατικό σημειώθηκε σε κατοικία στο Heiman Dullaertplein, ενώ το άλλο σε αίθουσα διδασκαλίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Erasmus (Erasmus University Medical Center) λίγο πιο μακριά.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν από τη διπλή επίθεση ενός ενόπλου στο Ρότερνταμ. Μια 14χρονη έφηβη, η μητέρα της και ένας εκπαιδευτικός.

Η είσοδος του Erasmus MC έκλεισε, ενώ οι φοιτητές βγήκαν κλαίγοντας. Επιπλέον, στους φοιτητές από το Hogeschool δεν επιτρέπεται να βγουν από το κτίριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cnn, ένας καθηγητής φέρεται να έχει πέσει νεκρός από τους πυροβολισμούς. 

Πολλαπλές ομάδες αστυνομικών έσπευσαν στο Erasmus MC στο Ρότερνταμ, στην οροφή του οποίου βρίσκονται βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί.

{https://youtu.be/tJu1r3VcMiA}

Λίγο αργότερα οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι συνελήφθη ένας ύποπτος. Πρόκειται για έναν 32χρονο κάτοικο του Ρότερνταμ που συνελήφθη κάτω από το ελικοδρόμιο του Ιατρικού Κέντρου Erasmus.

Η εμπλοκή του στα επεισόδια με τους πυροβολισμούς βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση. 

Η αστυνομία ανέφερε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στο κτίριο όπου αρχικά σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Αρκετοί κρότοι φέρεται να ακούστηκαν από το σημείο, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η φωτιά επεκτάθηκε σε άλλα κτίρια αλλά τελικά σβήστηκε.