Ελλάδα

Μητσοτάκης από Θεσσαλία: «Στηρίζω ανεπιφύλακτα, χωρίς κανέναν αστερίσκο την υποψηφιότητα Αγοραστού για να συνεχίσει το έργο του»

Μητσοτάκης από Θεσσαλία: «Στηρίζω ανεπιφύλακτα, χωρίς κανέναν αστερίσκο την υποψηφιότητα Αγοραστού για να συνεχίσει το έργο του» Φωτογραφία: eurokinissi
Βήμα-βήμα τα πράγματα έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν σε μία τάξη, εκτίμησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος από την Λάρισα στην διαδικασία της κρατικής αρωγής μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Θεσσαλία.

"Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε πρωτόγνωρες και πρωτοφανείς καταστάσεις. Με μέθοδο, όμως, με σχέδιο, χωρίς μεγάλα λόγια, βήμα-βήμα προχωρήσαμε και τα πράγματα έχουν ήδη αρχίσει να μπαίνουν σε μία τάξη. Είτε μιλάμε για τον πρωτογενή τομέα, είτε μιλάμε για τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων μας, των μελισσοκόμων μας, τη στήριξη των αλιέων", ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση για την στήριξη της υποψηφιότητας του Κώστα Αγοραστού.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι στηρίζει "ανεπιφύλακτα, ξεκάθαρα, χωρίς κανέναν αστερίσκο, την υποψηφιότητα του Κώστα Αγοραστού, για να συνεχίσει το έργο το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και δύο θητείες".

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η κυβέρνηση "βρέθηκε κοντά στη Θεσσαλία από την πρώτη στιγμή της μεγάλης θεομηνίας" και έως σήμερα "έχουμε εκταμιεύσει παραπάνω από 65 εκατομμύρια ευρώ σε παραπάνω από 14.000 δικαιούχους που είδαν τις περιουσίες τους, τα σπίτια τους, την παραγωγή τους, τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται από την πλημμύρα", όπως είπε.

"Ξέρω ότι το έργο αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί και ερχόμενος σήμερα εδώ συνάντησα συμπολίτες σας που μου είπαν “εγώ πότε θα πάρω τα χρήματα;”.

"Θέλω να ξέρετε ότι έχουμε κινηθεί με ρυθμούς πολύ πιο γρήγορους και από αυτούς του “Ιανού”, επιταχύναμε τη διαδικασία της κρατικής αρωγής και ο κάθε πολίτης ο οποίος δικαιούται στήριξη θα την έχει από την ελληνική πολιτεία", πρόσθεσε και επανέλαβε ότι είναι προσωπική του δέσμευση για να μπορέσουμε να ξαναχτίσουμε μαζί όλα όσα χάθηκαν τις πολύ δύσκολες μέρες αυτής της πρωτοφανούς πλημμύρας.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν θέλει "μία στιγμή, μια φυσική καταστροφή, να ακυρώσει ένα σημαντικότατο έργο το οποίο έκανε η περιφέρεια όλα τα περασμένα χρόνια".
" Θα ήταν άδικο αν συνέβαινε κάτι τέτοιο", υποστήριξε και πρόσθεσε ότι "η Θεσσαλία αξίζει πραγματικά να μπορέσει να γίνει η αναπτυξιακή “ατμομηχανή” της χώρας".

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι έχει μεγάλη σημασία την επόμενη μέρα να μπορούμε να συνεργαστούμε με περιφερειάρχες και με δημάρχους οι οποίοι να συμμερίζονται το δικό μας αναπτυξιακό όραμα, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι "χρέος μας είναι να συνεργαστούμε με όλους, αυτό επιτάσσει ο θεσμικός μας ρόλος".

Ζήτησε εξάλλου "να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες πίκρες -πάντα μπορεί να υπάρχουν-, τις όποιες στεναχώριες της στιγμής" και να μείνουμε εστιασμένοι στο μεγάλο στόχο".

Τέλος υπογράμμισε ότι την προηγούμενη Κυριακή οι πολίτες έστειλαν ένα πολιτικό μήνυμα και σε ολόκληρη τη χώρα επανεπιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες του καλοκαιριού.

"Παραμένουμε αφοσιωμένοι στο έργο μας, στη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα, στο να βελτιώσουμε την καθημερινότητα της καθεμιάς και του καθένα ξεχωριστά, αλλά θέλουμε συνεργάτες", συμπλήρωσε.