Ελλάδα

Δολοφονία στην Νέα Φιλαδέλφεια: Ξανά στην ανακρίτρια οι 105 χούλιγκαν, οι νέοι μάρτυρες

Δολοφονία στην Νέα Φιλαδέλφεια: Ξανά στην ανακρίτρια οι 105 χούλιγκαν, οι νέοι μάρτυρες Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Τα αποτελέσματα των ψηφιακών αναλύσεων και του dna φέρνουν πίσω στην ανακρίτρια τους 105 προφυλακισμένους χούλιγκαν για συμπληρωματική απολογία, για την δολοφονία στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Το κινητό του κατηγορούμενου “σουβλατζή” μίλησε και η ανακρίτρια έχει ήδη καλέσει σε κατάθεση τον Μ., καθώς στις συνομιλίες παρουσιάζεται ότι γνωρίζει τους δολοφόνους του Μιχάλη Κατσούρη.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των αιματηρών επεισοδίων της Νέας Φιλαδέλφειας και της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσουρή, μετά την ενσωμάτωση στη δικογραφία που βρίσκεται στην κύρια ανάκριση των αποτελεσμάτων από τα ψηφιακά πειστήρια (κάμερες ασφαλείας, τηλεφωνικές συνομιλίες, ψηφιακές συνομιλίες, φωτογραφίες και βίντεο), αλλά και τα δείγματα βιολογικού υλικού που είχαν ληφθεί από όλους τους κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με την Έκθεση Εργαστηριακής Πραγματογνωμοσύνης της ΕΛ.ΑΣ., που αριθμεί 80 σελίδες, ίχνη αίματος του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη βρέθηκαν πάνω σε δύο αναδιπλούμενους σουγιάδες, στο μαχαίρι που φέρεται να είχε επάνω του ένας Κροάτης κατηγορούμενος (ο ίδιος το αρνείται) και σε ένα ακόμη που βρέθηκε στο οδόστρωμα, στο σημείο του εγκλήματος.

Βιολογικό υλικό των Κροατών χούλιγκαν έχει εντοπιστεί σε διάφορα πειστήρια από το χώρο των επεισοδίων όπως σε γάντια, επικαλαμίδες, καπέλα, προστατευτικά δοντιών, περιλαίμια, κυλίδες σε ξύλινα κοντάρια και στειλιάρια καθώς και στα αυτοκίνητα με τα οποία οι οργανωμένοι οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ κατέφθασαν στη χώρα μας.

Επιπρόσθετα, από το συλλεγέν βιντεοληπτικό υλικό, οι διωκτικές αρχές έχουν καταφέρει να ταυτοποιήσουν περίπου 40 άτομα από τους 105 προφυλακισμένους.

Τα θολά σημεία της έρευνας

Αυτό που δυσκολεύει το έργο των διωκτικών αρχών ωστόσο, είναι ότι στο μαχαίρι του Κροάτη βρέθηκε το dna του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ και άγνωστου ατόμου και όχι του ίδιου του κατηγορούμενου.

Επίσης, ένα ακόμη αντιφατικό στοιχείο είναι ότι κηλίδα αίματος που ανήκει στον 29χρονο Μιχάλη, βρέθηκε στην οδό Κιουταχείας, 600 μέτρα μακριά από το σημείο που φέρεται να δέχτηκε τη δολοφονική μαχαιριά και μάλιστα στην αντίθετη κατεύθυνση από την πορεία που ο ίδιος φέρεται να ακολούθησε μέχρι να καταλήξει στο περίπτερο από ακατάσχετη αιμοραγία.

Οι συνομιλίες του “σουβλατζή” “καίνε” τρία πρόσωπα

Ανάμεσα στα ψηφιακά πειστήρια που συνέλεξε η ΕΛ.ΑΣ. και ανέλυσε στα εγκληματολογικά εργαστήρια είναι οι ψηφιακές συνομιλίες του 43χρονου Έλληνα κατηγορούμενου στην υπόθεση, με το προσωνύμιο “σουβλατζής”, που απολογήθηκε λίγες ημέρες μετά τους 105 και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συνομιλίες με τρίτο άτομο αναφέρει τα ονόματα τουλάχιστον δύο ακόμη προσώπων που, όπως διατείνεται ο ίδιος, μπορεί να γνωρίζουν το δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή.

“Ναι, δεν ξέρω τι να πω, ο Μ. μου άφησε να εννοηθεί ότι ο Θ. και αυτοί ξέρουν. Τι να σου πω. Ντάξει, μιλάμε. Ρε φίλε να σε ρωτήσω κάτι που πήρα και το Μ. Αυτοί που πήγαν τώρα οι τέτοιοι, ξέρουνε ποιος το έχει κάνει και ποιος είναι ο δράστης. Ο δράστης δεν πρέπει να πάει να παραδοθεί και να το πάρει πάνω του για να μην τον βγάλουνε τούφα εκατό και άτομα. Δηλαδή εγώ εάν το ‘χα κάνει για να μην κάτσεις εσύ φυλακή, ο Μ.., ο Λ…, ο ψηλός και ο καθεξής δε θα πήγαινα ρε φίλε να παραδοθώ; Αυτό πρέπει να γίνει κανονικά. Να πάει να πει να πιεστούν οι δυτικοί και όλοι αυτοί εκεί που ήταν ποιοι ήτανε, κατάλαβες να πάει ο δράστης να παραδοθεί και να, να καθαρίσει και τους εκατό”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε μερικές από τις συνομιλίες του.

Ο ίδιος ανταλλάσσοντας ηλεκτρονικά μηνύματα πριν τη σύλληψή του δείχνει να περιμένει αυτή την εξέλιξη, αλλά δηλώνει ότι δε φοβάται γιατί είναι αθώος και την επίμαχη ημέρα βρισκόταν εκτός Αθηνών. Υποστηρίζει επίσης ότι δε γνωρίζει ποιος μαχαίρωσε το θύμα. “Άστο φίλε, πάλι καλά, ήμουν διακοπές και ήμουν σε νησί, δε μπορεί κανείς να πει ότι ήμουν στο νησί και γύρισα. Πάλι καλά που ήμουν μακριά δηλαδή και δε μπορεί κανείς να πει καμία μ……Και με έχουν πάρει και εκατό κάμερες και με έχουν δει και ξενοδόχοι, πάλι καλά αλλιώς θα με χρεώνανε, άστο”, φέρεται να λέει σε άλλο μήνυμά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μ. που υποδεικνύεται από τη συνομιλία του 42χρονου ως ενός από τα πρόσωπα που γνωρίζουν τους δολοφόνους Κατσούρη, έχουν κληθεί και αναμένεται να καταθέσουν ως μάρτυρες στην ανακρίτρια την επόμενη εβδομάδα.

Η 25η τακτική ανακρίτρια, που όλο το προηγούμενο διάστημα εξέταζε νέους μάρτυρες, περίμενε τις αναλύσεις των ευρημάτων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ώστε να προχωρήσει η ανακριτική έρευνα στην “καρδιά”της υπόθεσης, που δεν είναι άλλη από το να βρεθεί ο ή οι δολοφόνοι του Μιχάλη Κατσούρη και να προσωποποιηθεί η κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατα συγκεκριμένου ή περισσότερων ατόμων. Με βάση τα νέα ευρήματα, θεωρείται βέβαιο ότι τις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να αποστέλλονται κλήσεις για συμπληρωματική απολογία και στους 105 προφυλακισμένους κατηγορουμένους.