Ελλάδα

Ερωτήματα για τους κανόνες εμπλοκής στο τραγικό επεισόδιο της Βοιωτίας με το θάνατο του 17χρονου

EUROKINISSI EUROKINISSI
Να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το περιστατικό.

Εκτός από τις συνθήκες, υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό στη Βοιωτία, που κατέληξε στο θάνατο του 17χρονου, θα πρέπει να διερευνηθεί και αν οι αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας), ήταν εκπαιδευμένοι στους «κανόνες εμπλοκής», σε κάθε σοβαρό περιστατικό, υποστηρίζουν στο Dnews, αστυνομικές πηγές. Πολλά από τα περιστατικά που χαρακτηρίζονται «επικίνδυνα», πρέπει να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση και οι άντρες, που συμμετείχαν στο περιστατικό στο Λεοντάρι Βοιωτίας, έπρεπε να δράσουν ανάλογα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, που μίλησαν στο Dnews,  εκείνο το βράδυ στο όχημα της ΟΠΚΕ, επέβαιναν δύο άντρες και όχι τρεις ή τέσσερις, όπως πρέπει να είναι, τόσο σε περιπολία, όσο και σε καταδίωξη ή έκτακτο περιστατικό. Με τον τρόπο αυτό, η επέμβαση των ανδρών της ομάδας, είναι αποτελεσματικότερη και, ο κίνδυνος να «στραβώσει», γίνεται πιο μικρός. Η ίδια πηγή αναφερόμενη στην εκπαίδευση των ανδρών της ΟΠΚΕ, σημείωσε ότι αυτή γίνεται, αλλά όχι στα χρονικά διαστήματα που προβλέπονται.

 Ο ταξίαρχος ε.α Θανάσης Κατερινόπουλος, μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό, υποστήριξε ότι είναι πολύ πιθανό, οι άντρες της ΟΠΚΕ να μην ήξεραν τους κανόνες εμπλοκής και ότι θα πρέπει το αρμόδιο υπουργείο, να ξεκαθαρίσει το θέμα. Ανέφερε επίσης, ότι θα πρέπει να διερευνηθεί, το εάν οι δύο άντρες της ΟΠΚΕ πήραν εντολές από τον αξιωματικό που θα έπρεπε να υπάρχει στο κέντρο ασυρμάτου της Βοιωτίας.