Ελλάδα

Εισαγγελική παρέμβαση για το «αλαλούμ» των αρχών για τον «δράκο» των Εξαρχείων

Εισαγγελική παρέμβαση για το «αλαλούμ» των αρχών για τον «δράκο» των Εξαρχείων
Την εισαγγελική παρέμβαση της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών προκάλεσε το «αλαλούμ» μεταξύ αστυνομικών και δικαστικών αρχών για τον 23χρονο φερόμενο ως «δράκο των Εξαρχείων», με αποτέλεσμα να χαθούν τα ίχνη του και επί τρεισήμισι μήνες να κυκλοφορεί ελεύθερος και να δρα ανενόχλητος.

Η διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης θα γίνει από Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποιος αναμένεται να αναζητήσει ευθύνες από όσους όφειλαν να ενημερωσουν εγκαίρως τις εισαγγελικές αρχές για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του 23χρονου Σύρου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο 23χρονος ήδη προφυλακισμένος κατηγορούμενος είχε κατηγορηθεί ξανά για απόπειρα βιασμού, είχε κρατηθεί προσωρινά επι 12 μήνες και ακολούθως αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους, τους οποίους παραβίασε, χωρίς να ενημερωθούν σχετικά οι εισαγγελικές αρχές, ούτε από τη Δομή Μαλακασας, όπου όφειλε να διαμένει, αλλά ούτε και από το Αστυνομικο Τμήμα Ωρωπου, όπου έπρεπε να δίνει το παρόν τρεις φορές το μήνα, αλλά επι 3,5 μήνες δεν το έπραττε.

Η εισαγγελική έρευνα θα έχει ως ερευνώμενο αδίκημα την παράβαση καθήκοντος και θα διενεργηθεί από το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων. Στο πλαίσιο αυτής θα αναζητηθούν από το ΑΤ Ωρωπου όλα τα σχετιζόμενα έγγραφα, από τα οποία να προκύπτει αν έγιναν ενέργειες για την τήρηση και τον έλεγχο των περιοριστικων όρων, αφετέρου εάν και με ποιο τρόπο έγινε η ενημέρωση της αρμόδιας Εισαγγελίας Εφετών ότι ο 23χρονος ήταν εξαφανισμένος από τις πρώτες ημέρες της αποφυλάκισής του.

Στη φυλακή για 7 σεξουαλικές επιθέσεις

Νωρίτερα, ο 23χρονος κριθηκε προφυλακιστέος για 2 βιασμούς, 4 απόπειρες βιασμού και μια επίθεση με απειλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύντομη απολογία του, ο 23χρονος υποστήριξε πως δεν θυμάται, ούτε τις επιθέσεις για τις οποίες κατηγορείται, ούτε καν γιατί δεν έδινε το παρόν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Σε άλλο σημείο της απολογίας, φέρεται να αρνήθηκε όσα του αποδίδονται και για αυτό είπε στην ανακρίτρια να ανοίξουν τις κάμερες για να αποδειχθεί ότι δεν έκανε αυτός τίποτα.

«Πηγαίνετε να ψάξετε σε άλλο πλανήτη για να βρείτε τους ενόχους», φέρεται, σύμφωνα με το συνήγορό του, να ισχυρίστηκε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες και τα επτά θύματά του έχουν καταθέσει ότι τον αναγνωρίζουν, ανάμεσα σε αυτά και ένα 13χρονο κορίτσι.