Ελλάδα

Διδυμότειχο: Ζευγάρι ηλικιωμένων δώρισε πάνω από 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο - «Είναι οι οικονομίες μιας ζωής»

Διδυμότειχο: Ζευγάρι ηλικιωμένων δώρισε πάνω από 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο - «Είναι οι οικονομίες μιας ζωής»
Συγκινητική πράξη ηλικιωμένου ζευγαριού. Δώρισαν ποσό που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ για να στηρίξουν το νοσοκομείο του Διδυμότειχου.

Τα πρόσωπα της ημέρας είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από το Διδυμότειοχο, ο κ. Παναγιώτης Αραμπατζής μαζί με τη σύζυγό του, Σωτηρία, που έκαναν δωρεά ύψους 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο της πόλης τους. 

Όπως αποκάλυψαν τα χρήματα που δώρισαν στο Νοσοκομείο προς όφελος όλων των πολιτών προέρχονται από τις οικονομίες μιας ζωής που έκαναν, δουλεύοντας ως μετανάστες στη Γερμανία. Όσο για την ιδέα της δωρεάς απέδωσε την "πατρότητα της σκέψης", στην σύζυγο του Σωτηρία.

"Είναι οι οικονομίες μιας ζωής"

"Έχουμε μια οικονομική άνεση και σκεφτήκαμε να κάνουμε μια δωρεά. Αποφασίσαμε η δωρεά αυτή να γίνει στο νοσοκομείο της πόλης μας. Είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και είμαστε συνέχεια στους γιατρούς", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιώτης.

Σήμερα, η κ. Σωτηρία είναι 86 ετών και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας, γι’ αυτό και είναι ξαπλωμένη αρκετές ώρες στο κρεβάτι. Όμως, δίπλα της είναι ο κ. Παναγιώτης, ο οποίος έχει φτάσει αισίως τα 90 χρόνια ζωής και τη φροντίζει.

Η ανταπόκριση και η χαρά μεγάλη από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, που τους πρότεινε να αγοράσουν ένα μικρό λεωφορείο, το οποίο θα μεταφέρει άτομα με ειδικές ανάγκες στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας, τα οποία δέχονται τις υπηρεσίες του Κέντρου σε τακτική βάση και το οποίο διοικητικά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου με επιστολή της χαρακτηρίζει το ζευγάρι αυτό ως ευεργέτες αφού απόδειξαν με τον τρόπο τους την αγάπη για τον τόπο και την τεράστια αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο.