Ελλάδα

Ξανά στον ανακριτή οι 105 χούλιγκαν για τα αιματηρά επεισόδια της Ν. Φιλαδέλφειας

intime intime
Συμπληρωματικές απολογίες δίνουν οι 105 προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι για τα επεισόδια της 7ης Αυγούστου στο Opap Arena. Στο βαρύ κατηγορητήριο προστέθηκαν νέες κατηγορίες.

45 από τους 105 σκληρούς χούλιγκαν που σκόρπισαν τον τρόμο στη Νέα Φιλαδέλφεια πέρασαν το πρωί το κατώφλι των τριών ανακριτών που χειρίζονται την πολύκροτη υπόθεση των βίαιων επεισοδίων της Νέας Φιλαδέλφειας, που οδήγησαν στο θάνατο του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη.

Οι κατηγορούμενοι έχουν λάβει κλήση από την 25η τακτική ανακρίτρια και τους δυο επίκουρους ανακριτές (20ο και 14ο) προκειμένου να δώσουν συμπληρωματικές απολογίες για το νέο αδίκημα που τους απέδωσαν οι δικαστικοί λειτουργοί και αφορά στο πλημμέλημα της συμπλοκής με θανατηφόρο αποτέλεσμα, ενώ έχουν προσωποποιηθεί επί μέρους πράξεις που αφορούν στο αδίκημα της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Τις επόμενες δυο ημέρες θα απολογηθούν οι υπόλοιποι 65 κατηγορούμενοι που κρατούνται προσωρινά. Αύριο απολογείται ομάδα 40 ατόμων και την Τετάρτη οι τελευταίοι 20.

Όλοι απολογούνται για τα δυο νέα αδικήματα.

Αρνούνται το μαχαίρωμα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι δίνουν τυπικές απολογίες ενώπιον των τριών ανακριτών, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν κάτι νέο να προσθέσουν σε σχέση με την απολογία που έδωσαν τον περασμένο Αύγουστο.

Σημειώνεται, ότι από την πρώτη στιγμή και οι 105 κατηγορούμενοι αρνούνταν την οποιαδήποτε συμμετοχή με το έγκλημα, το μαχαίρωμα του άτυχου Μιχάλη Κατσούρη.

Αυτό που όλοι αναμένουν πλέον είναι η κρίση του δικαστικού συμβουλίου για τις αιτήσεις αποφυλάκισης που οι περισσότεροι έχουν ήδη καταθέσει. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το σύνολο των Κροατών κατηγορουμένων, δηλαδή 102 άτομα έχουν υποβάλλει ήδη αίτημα αποφυλάκισης, ενώ τις επόμενες ημέρες το ίδιο αναμένεται να κάνουν και οι τρεις υπόλοιποι προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι, δυο Έλληνες και ένας Αλβανός.

Εν αναμονή της συμπληρωματικής έκθεσης για το dna του Μιχάλη η ανακρίτρια

Υπενθυμίζεται, ότι τον προηγούμενο μήνα, απολογήθηκε και ο Α.Δ. φίλος του Μιχάλη Κατσούρη, dna του οποίου βρέθηκε επάνω σε ένα από τα τρία μαχαίρια που βρέθηκαν στο σημείο της συμπλοκής και μάλιστα σε εκείνο που ανιχνεύθηκε και dna του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

Η ανακρίτρια άφησε ελεύθερο με όρους τον κατηγορούμενο και ζήτησε νέα συμπληρωματική έκθεση αναφορικά με τα υπολείμματα dna που βρέθηκαν επάνω στα μαχαίρια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμπληρωματική έκθεση έχει ολοκληρωθεί και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τεθεί υπ’ όψιν της ανακρίτριας.

Οι 105 χούλιγκαν κρατούνται προσωρινά σε 21 σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.