Ελλάδα

Εισαγγελική παρέμβαση παραγγέλθηκε για τα επεισόδια στου Ρέντη

Εισαγγελική παρέμβαση παραγγέλθηκε για τα επεισόδια στου Ρέντη Φωτογραφία: Intime
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου προκάλεσαν τα αιματηρά γεγονότα έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη.

Ο βαρύτατος τραυματισμός του αστυνομικού από τη ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας επάνω στη μηριαία αρτηρία, από αγνώστους οπαδούς, προκάλεσε την παρέμβαση της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που ζητά από την αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά τη διενέργεια έρευνα για τη νέα υπόθεση οπαδικής βίας.

Ειδικοτερα, η κ. Γεωργία Αδειλίνη, στην παραγγελία της χαρακτηρίζει την επίθεση κατά του αστυνομικού «δολοφονική» και ζητά την εποπτεία της Εισαγγελίας στην ήδη εν εξελίξει αστυνομική προανάκριση, ώστε να εντοπιστούν οι ένοχοι και να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης για μια σειρά βαρύτατων κακουργημάτων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγίες.

Αναλυτικά η εισαγγελική παραγγελία

Προς
την κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά
 
«Χθες, 7/12/2023, σημειώθηκε δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών της ΥΑΣ, έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, όταν χούλιγκανς εξήλθαν από το γήπεδο, κινήθηκαν απειλητικά κατά αστυνομικών εκσφενδονίζοντας αντικείμενα, πέτρες και παράλληλα πραγματοποίησαν ευθεία βολή ναυτικών φωτοβολίδων, με αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό αστυνομικού της ΥΑΣ και επανήλθαν εν συνεχεία στο γήπεδο.
Ενόψει των ανωτέρω, παρακαλούμε να προβείτε σε κάθε απαιτούμενη ενέργεια, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προς διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες  κ.λ.π., καθώς και στον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών».

Σημειώνεται ότι τα οπαδικά επεισόδια σημειώθηκαν κατα τη διάρκεια του ματς στο βόλεϊ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, με συγκεντρωμένους οπαδούς να βγαίνουν έξω από το γήπεδο του Ολυμπιακού στο Ρεντη και να επιτίθενται κατά των αστυνομικών δυνάμεων με αντικείμενα, πέτρες, μπουκάλια, αλλά και με τη ρήξη φωτοβολίδων, μια εκ των οποίων τραυμάτισε πολύ σοβαρά τον αστυνομικό, ο οποίος δίνει μάχη για τη ζωή του.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε περισσότερες από 400 προσαγωγές, όπου πολλοί εκ των προσαχθέντων είναι ανήλικοι, ηλικίας 14 και 15 ετών.