Ελλάδα

Ρέντης: Ο 18χρονος «δείχνει» αυτούς που του «όπλισαν» το χέρι - «Καταστράφηκε...» λέει ο πατέρας του

Ρέντης: Ο 18χρονος «δείχνει» αυτούς που του «όπλισαν» το χέρι - «Καταστράφηκε...» λέει ο πατέρας του Φωτογραφία: INTIME
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Ελληνικης Αστυνομίας για τον εντοπισμό των ατόμων που «όπλισαν» το χέρι του 18χρονου με τη ναυτική φωτοβολίδα, με συνέπεια τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη.

Ο 18χρονος που συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου ομολόγησε ότι ήταν αυτός που έριξε τη φωτοβολίδα η οποία χτύπησε τον αστυνομικό στον μηρό. Ωστόσο, ο νεαρός φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ότι υπήρξαν άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που τον καθοδήγησαν όχι μόνο να βγει έξω από το γήπεδο και να επιτεθεί στους αστυνομικούς, αλλά και του έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα, την οποία στη συνέχεια εκσφενδόνισε προς την πλευρά των ανδρών των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του 31χρονου. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποιοι του εξήγησαν και πώς ακριβώς να χρησιμοποιήσει τη φωτοβολίδα.

18XRONOS

Ο 18χρονος φέρεται να έχει δώσει τα χαρακτηριστικά ενός συγκεκριμένου ατόμου, με την ΕΛ.ΑΣ. να υποστηρίζει ότι είναι θέμα ωρών να εντοπιστεί αυτό το άτομο, καθώς πρόκειται για παλιά... καραβάνα του χουλιγκανισμού στη χώρα μας.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, υπάρχουν πέντε άτομα -παλιοί γνώριμοι της Αστυνομίας- που λειτούργησαν ως καθοδηγητές για την επίθεση στους αστυνομικούς, τα οποία βρίσκονταν εκτός γηπέδου.

Μεταξύ αυτών των καθοδηγητών φέρεται να είναι και ένας μάνατζερ γνωστού τράπερ.

Ράκος ο πατέρας του

Σε δηλώσεις του ο πατέρας του 18χρονου τόνισε ότι ο γιος του «κατέστρεψε τη ζωή του». «Τώρα είναι και ο μικρός μου ο γιος στην ΓΑΔΑ, 16 χρονών, ήταν και αυτός στο γήπεδο, και δίνει κατάθεση. Το παιδί αυτό είναι 18 χρονών, μόνο πορτοκαλάδα έπινε. Πήγαινε στη σχολή να γίνει υδραυλικός, δεν τον είχα να κάνει αυτό το πράγμα. Αν μου το είχε πει ο γιος μου θα είχα πάει από μόνος μου να καταθέσω, να αλαφρύνω τη θέση του. Αν όντως το έχει κάνει αυτός πάει, κατέστρεψε τη ζωή του», είπε ο πατέρας του 18χρονου σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Ο πατέρας του 18χρονου που ομολόγησε πως εκτόξευσε τη φωτοβολίδα μίλησε και στο Mega, λέγοντας ότι το πρωί η Ασφάλεια πήρε ρούχα του γιου του. «Ήρθε σήμερα το πρωί η Ασφάλεια και πήρε ρούχα. Η αστυνομία δεν μου έχει πει τίποτα. Με πήρε τηλέφωνο η κοπέλα του και μου είπε ότι μιλήσανε μαζί, κατεβαίνω τώρα στη ΓΑΔΑ. Ξέρω ότι ήταν εκεί με τους 424, ήταν μέσα. Χθες το βράδυ τον έπιασαν. Δεν ξέρω... αν είναι αυτός. Καταστράφηκα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οργανωμένος οπαδός ο 18χρονος

Ο 18χρονος ομολόγησε την πράξη του κατά τη διάρκεια της βίαιης σύγκρουσης με τους αστυνομικού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για οργανωμένο οπαδό και ήταν ανάμεσα στους 424 που είχαν προσαχθεί το βράδυ της Πέμπτης μετά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη». Κατά την ομολογία του, ο 18χρονος περιέγραψε το περιστατικό και υποστήριξε πως δέχθηκε οδηγίες για την επίθεση.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε ο συλληφθείς, υπήρχε πληροφορία ότι θα γίνει επίθεση προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στο κλειστό γυμναστήριο του Ρέντη.

Κάποια στιγμή, τους ενημέρωσαν να βγουν έξω από το γυμναστήριο, όπως και έκαναν, ενώ προμηθεύτηκαν από άλλα άτομα τα αντικείμενα που πέταξαν προς τους αστυνομικούς.

Ο νεαρός ισχυρίστηκε ότι σε εκείνον έδωσαν τη ναυτική φωτοβολίδα, ενώ του έδειξαν και πώς να τη χρησιμοποιήσει για να επιτεθεί. Όταν την ενεργοποίησε, την εκσφενδόνισε αμέσως και στη συνέχεια την είδε να χτυπάει στο έδαφος και λίγο μετά τον αστυνομικό να γονατίζει. Στη συνέχεια, όπως υποστήριξε, ξαναμπήκε στο γήπεδο μαζί με άλλα άτομα.

Πώς έφτασε στα ίχνη του η ΕΛΑΣ

Νεότερες πληροφορίες θέλουν τον 18χρονο να καυχιέται για τα «κατορθώματά του» σε άλλους οπαδούς λίγο μετά τα επεισόδια και ενώ είχαν επιστρέψει οι χούλιγκαν στο γήπεδο.

«Έγινε χαμός έξω, την πέσαμε στους μπάτσους και εγώ χτύπησα αστυνομικό»,φέρεται να είπε ο 18χρονος σε άλλους οπαδούς, όταν επέστρεψε εντός του γηπέδου. Αυτή ήταν πρακτικά και η παραδοχή του εγκλήματος, που σιγά - σιγά άνοιξε τον δρόμο για να φτάσουν μπροστά του οι αξιωματικοί του τμήματος Αθλητικής Βίας της ΕΛΑΣ.

Σημειώνεται πως ο νεαρός είχε δεχθεί να υποβληθεί σε εξέταση DNA και είχε κάνει και εξέταση για τυχόν ίχνη πυρίτιδας επάνω του.