Ελλάδα

Μπλόκο των ΜΑΤ στα... μπλόκα Θεσσαλών αγροτών στην εθνική Αθηνών -Θεσσαλονίκης

Μπλόκο των ΜΑΤ στα... μπλόκα Θεσσαλών αγροτών στην εθνική Αθηνών -Θεσσαλονίκης Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Μπλόκο όρθωσαν στους αποφασισμένους για δυναμικές κινητοποιήσεις πλημμυροπαθείς αγρότες της Θεσσαλίας τα ΜΑΤ.

Οι πλημμυροπαθείς αγρότες των Δήμων Αγιάς και Κιλελέρ ,που βρίσκονται στον δρόμο από την περασμένη Τετάρτη και σήμερα είχαν αποφασίσει να αποκλείσουν συμβολικά την εθνική οδό Αθηνών -Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Πλατυκάμπου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες των ΜΑΤ δεν επέτρεψαν στους διαμαρτυρόμενους να ανέβουν στην εθνική οδό, προκαλώντας έντονη δυσαρέσκεια στις τάξεις των αγροτών, που κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης, τονίζοντας πως «πλημμυρισμένοι και κατεστραμμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζονται ως εχθρός από την Πολιτεία… Οι αγρότες από το μπλόκο του Πλατυκάμπου δεν το βάζουν κάτω».

Οι αγρότες δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους, μέχρι να τους δοθούν απαντήσεις και χρονοδιάγραμμα για το ύψος των αποζημιώσεων και πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα χωράφια τους.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, Ρίζος Μαρούδας, κάλεσε τους αγρότες να πυκνώσουν το μπλόκο του Πλατυκάμπου, το οποίο αύριο στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει νέα σύσκεψη, προκειμένου να εξετάσουν την περαιτέρω στάση τους.

Αυτή την στιγμή 180.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης έκτασης της Θεσσαλίας παραμένουν πλημμυρισμένα. Λόγος για τον οποίο δήλωσαν τη συμπαράσταση τους οι  Δήμαρχοι, Αντώνης Γκουντάρας και Θανάσης Νασιακόπουλος, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, φοιτητές και αγρότες από την Καρδίτσα και την Μαγνησία.