Ελλάδα

Γκάζι: Το βαρύ παρελθόν του 37χρονου «πιστολέρο» -Κυκλοφορούσε ως ο «νεκρός αδερφός» του

Γκάζι: Το βαρύ παρελθόν του 37χρονου «πιστολέρο» -Κυκλοφορούσε ως ο «νεκρός αδερφός» του
Οι έρευνες της αστυνομίας για τους πυροβολισμούς στο Γκάζι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ έρχονται στο φως της δημοσιότητας κι άλλες λεπτομέρειες για τον 37χρονο «πιστολέρο» που αναζητείται από τις Αρχές.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, η κύρια δράση του 37χρονου οδηγού γινόταν κυρίως στην Αλβανία καθώς είχε συλληφθεί το 2012 ως απόγονος-διάδοχος μίας μεγάλης συμμορίας που ευθύνονταν για μία σειρά μεγάλων δολοφονιών τη δεκαετία του 90’, ενώ κατηγορούνταν για μία σειρά ένοπλων ληστειών σε βενζινάδικο αλλά και καζίνο στην περιοχή του Αυλώνα.

Τονίζεται ότι στις παραπάνω επιθέσεις είχε πυροβολήσει κατά πολιτών και αστυνομικών με καλάσνικοφ χωρίς κάποια αφορμή.

Επιπλέον είχε κρατηθεί στις φυλακές του Φιέρ και το 2020 είχε αποφυλακιστεί πρόωρα, σε μία αποφυλάκιση που είχε δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στην Αλβανία καθώς είχαν κατηγορηθεί 18 σωφρονιστικοί υπάλληλοι πως του έδιναν μεροκάματο και τον είχαν βοηθήσει κατά την αποφυλάκισή του.

Είχε έρθει τη Ελλάδα τους τελευταίους μήνες, όπου εντάχτηκε σε μία ομάδα που ήταν και ένας συγγενής του, στην περιοχή του Αγίου Παύλου και εκεί σύχναζε σε ένα κατάστημα, στο οποίο πήγαινε πολύ συχνά και ο 33χρονος που κατηγορείται πως έδωσε το χαστούκι.

Ο συγγενής του δράστη που άνηκε στην συγκεκριμένη ομάδα, είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για κλοπές και πυροβολισμούς.

Επιπλέον, το 2021 στην Πάτρα είχε δολοφονηθεί ένα άλλο μέλος της συμμορίας.

Κυκλοφορούσε με το όνομα του νεκρού αδελφού του ο πιστολέρο

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1998 ο αδερφός του 37χρονο είχε σκοτωθεί -ήταν και εκείνος μέλος εγκληματικής οργάνωσης- και πώς από τότε ο «πιστολέρο» κυκλοφορούσε με το όνομα του. Δηλαδή και στην Ελλάδα και στην Αλβανία είχε την ταυτότητα του αδερφού του.