Ελλάδα

Γκάζι: Ο «πιστολέρο» είχε ελεγχθεί από αστυνομικούς 4 ώρες πριν τους πυροβολισμούς -Τι είπε ο 33χρονος συνοδηγός

Γκάζι: Ο «πιστολέρο» είχε ελεγχθεί από αστυνομικούς 4 ώρες πριν τους πυροβολισμούς -Τι είπε ο 33χρονος συνοδηγός
Τέσσερις ημέρες μετά την δολοφονική επίθεση σε βάρος των τριών Κρητικών στο Γκάζι, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο 37χρονος, επικίνδυνος «πιστολέρο», που παραμένει ασύλληπτος, είχε ελεγχθεί το ίδιο βράδυ από αστυνομικούς.

«Ο οδηγός είχε υποστεί έλεγχο στο αυτοκίνητο από ομάδα ΔΙΑΣ 4 ώρες πριν το περιστατικό και δεν εντόπισαν το όπλο εντός του αυτοκινήτου», δήλωσε η δικηγόρος του 33χρονου συλληφθέντα.

Ο 37χρονος οδηγούσε το ανθρακί τζιπ με τα φιμέ τζάμια οπλισμένος, κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα στη χώρα, από όπου είχε απελαθεί δύο φορές κατά το παρελθόν και σύμφωνα με τον 33χρονο, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ εκείνη τη νύχτα, αλλά ο έλεγχος των αστυνομικών δεν βρήκε το παραμικρό για να τον σταματήσει και να αποτρέψει το αιματηρό επεισόδιο.

Ο 33χρονος συνοδηγός κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε καλά τον δράστη, πως δεν ήξερε ότι κουβαλά μαζί του όπλο, ενώ υποστήριξε πως τον κάλεσε να παραδοθούν, μετά τους πυροβολισμούς.

«Φοβήθηκα. Δεν του είπα τίποτα. Είχα την αίσθηση πως αν του πω κάτι, θα έριχνε και σε μένα. Μόλις μπήκα στο τζιπ, έκανα εμετό και το μόνο που του λέω είναι να πάμε στην Αστυνομία να παραδοθούμε. Εκείνος δεν μίλαγε. Είπε μόνο "θα σε πάω σπίτι"».

Τονίζεται ότι ο 37χρονος παραμένει ασύλληπτος και ο 33χρονος συνοδηγός του τζιπ απολογείται την Τετάρτη στην ανακρίτρια.