Ελλάδα

Τραγωδία στη Καλαμάτα: Η σύζυγος και τα δύο παιδιά του πιλότου παρακολουθούσαν τη μοιραία πτήση

Τραγωδία στη Καλαμάτα: Η σύζυγος και τα δύο παιδιά του πιλότου παρακολουθούσαν τη μοιραία πτήση
Η σύζυγος και τα παιδιά του τον παρακολουθούσαν από κοντινό σημείο καθώς σήμερα θα ήταν η τελευταία πτήση του στη συγκεκριμένη Μοίρα.

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για την αεροπορική τραγωδία στην Καλαμάτα με θύμα τον 40χρονο επισμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας, Επαμεινώνδα Κωστέα. Ο πιλότος του εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο, λίγο πριν τις 11:30 το πρωί, έκανε τη μοιραία πτήση και είχε ως θεατές την οικογένειά του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η σύζυγος και τα δύο παιδιά του άτυχου επισμηναγού βρέθηκαν ως θεατές κοντά στο σημείο της εκπαιδευτικής πτήσης καθώς ήταν η τελευταία πτήση του αγαπημένου τους προσώπου και ήθελαν να τον καμαρώσουν. Ο 40χρονος δεν πρόλαβε να ανοίξει το αλεξίπτωτό του, με την τραγωδία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των συγγενών του. Έτσι η άτυπη γιορτή που του είχαν ετοιμάσει για την τελευταία πτήση  που θα εκτελούσε με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους έμελλε να εξελιχθεί σε τραγικό εφιάλτη.  Το εκπαιδευτικό αεροπλάνο Τ-2E Buckeye κατέπεσε κατά την επιστροφή του, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας στο χωριό Άρι στην περιοχή Μακρομάνη.

«Δεν έχει γίνει έκρηξη στο αεροσκάφος, που έπεσε στην Καλαμάτα»

«Δεν έχει γίνει έκρηξη στο αεροσκάφος, που έπεσε στην Καλαμάτα», υποστηρίζει με δήλωσή του στο Dnews, o εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων, Παντελής Φραγκούλης. Ο κ. Φραγκούλης αναφέρει: «Δεν έχει γίνει έκρηξη, δεν υπάρχει καμία τέτοια ένδειξη. Ήταν μόνος στο αεροσκάφος και έπεσε. Υπάρχει περίπτωση να έπαθε κάτι ο πιλότος. Τα αεροσκάφη μπορεί να είναι παλιά αλλά πετούν κανονικά και συντηρούνται όπως πρέπει. Έχει συσταθεί ήδη επιτροπή και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμα είναι νωρίς, να πούμε οτιδήποτε. Πάντως δεν υπήρξε έκρηξη. Μπορεί να έπαθε κάτι ο πιλότος. Εξετάζεται και η περίπτωση του ανθρώπινου λάθους», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Φραγκούλης.