Ελλάδα

Γέφυρα ζωής για άρρωστο βρέφος - Από Μοναστηρίου στο Ιπποκράτειο σε 10 λεπτά

Γέφυρα ζωής για άρρωστο βρέφος - Από Μοναστηρίου στο Ιπποκράτειο σε 10 λεπτά
Αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ συνέδραμαν ώστε το μωράκι να φτάσει στο νοσοκομείο σε χρόνο ρεκόρ μόλις 10 λεπτών!

«Γέφυρα ζωής» στήθηκε από την αστυνομία της Θεσσαλονίκης προκειμένου να μεταφερθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο ένα μωρό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τo thestival, λίγο πριν τις 11:00 το πρωί ένας πατέρας τηλεφώνησε στην αστυνομία και ειδοποίησε ότι βρισκόταν στην οδό Μοναστηρίου και προσπαθούσε να μεταφέρει το παιδί του στο Ιπποκράτειο, αλλά αντιμετώπιζε δυσκολίες λόγω της κίνησης.

Σε 10 λεπτά το μωρό έφτασε εγκαίρως στο Νοσοκομείο

Άμεσα, αστυνομικοί με τις μοτοσικλέτες τους κινητοποιήθηκαν και συνέδραμαν ανοίγοντας το δρόμο για να περάσει το ΙΧ με το παιδί.  Ξεκινώντας από την οδό Μοναστηρίου στο ύψος του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace, αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» και περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, σε άριστη συνεννόηση με το κέντρο της Άμεσης Δράσης και τον εκφωνητή του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ., άνοιξαν τον δρόμο στο Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο βρισκόταν το βρέφος.

Η συμβολή τους αποδείχτηκε σωτήρια καθώς ο πατέρας κατάφερε να φτάσει στο Ιπποκράτειο σε μόλις 10 λεπτά  όπου το ιατρικό προσωπικό πρόσφερε στο βρέφος τη φροντίδα που απαιτείτο.

 

{https://www.youtube.com/watch?v=ioApT3fDFeU}