Ελλάδα

Κηδεία 41χρονης Γεωργίας: «Μαμά σ’ αγαπώ πολύ. Είσαι ο άγγελός μου» το στεφάνι της 13χρονης κόρης

Κηδεία 41χρονης Γεωργίας: «Μαμά σ’ αγαπώ πολύ. Είσαι ο άγγελός μου» το στεφάνι της 13χρονης κόρης
Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στη Νέα Κρήνη και στη συνέχεια στα κοιμητήρια της Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης και βουβού πόνου τελέστηκε η κηδεία της 41χρονης εγκύου που δολοφονήθηκε άγρια, από τον 39χρονο σύντροφό της και τον 37χρονο φίλου του. Τραγικό πρόσωπο η 13χρονη κόρη της αδικοχαμένης Γεωργίας, που έμεινε ορφανή. Τίποτα και κανείς δεν μπορούσε να την παρηγορήσει το μεσημέρι.

Όλοι στα μαύρα. Συντετριμμένοι. Οργισμένοι για το στυγερό έγκλημα, το θέατρο του κατηγορούμενου συντρόφου με στόχο τη συσκότιση της δολοφονίας και τις αποκαλύψεις μέσα από ομολογίες και βίντεο ντοκουμέντα που συντάραξαν ολόκληρη τη χώρα. Οι δύο κατηγορούμενοι παραμένουν υπό κράτηση και θα απολογηθούν, μετά την προθεσμία που ζήτησαν και πήραν χθες, το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου.

Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε στον Ι. Ν. Αγίου Ιωάννη Προδρόμου στη Νέα Κρήνη και στη συνέχεια στα κοιμητήρια της Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Η οικογένεια έχει ζητήσει αντί στεφάνων να δοθούν χρήματα στο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Το σπαρακτικό «αντίο» στην αδικοχαμένη Γεωργία

Οι καρδιές «ραγίζουν». Κανείς δεν μπορεί να κρύψει τη συναισθηματική του φόρτιση, στην θέα ενός παιδιού που θρηνεί για τη μητέρα του, που δολοφονήθηκε. Κανείς δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα, σε αυτό το τελευταίο σπαρακτικό αντίο. O μητροπολίτης Νέας Κρήνης που τέλεσε την εξόδιο ακολουθία, είπε πως με αφορμή τη γυναικοκτονία, πρέπει να υπάρξει ένας γενικότερος προβληματισμός, για να αλλάξουν πράγματα στην κοινωνία. «Είμαστε πολύ θλιμμένοι για το θλιβερό αυτό περιστατικό. Πρέπει να προβληματιστούμε και να αλλάξουμε πράγματα στη δομή της κοινωνίας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, Ιουστίνος.

«Μαμά σ' αγαπώ πολύ. Είσαι πλέον ο άγγελός μου» ήταν το συγκινητικό μήνυμα στο στεφάνι που άφησε η 13χρονη κόρη της 

«Μαμά σ’ αγαπώ πολύ. Είσαι πλέον ο άγγελός μου» έγραφε η 13χρονη κόρη της Γεωργίας πάνω στο στεφάνι με το οποίο αποχαιρετούσε τη μητέρα της σύμφωνα με το makthes.gr. Το κορίτσι παρακολουθεί τα όσα διαδραματίζονται, από απόσταση, ενώ στο ναό, καταφθάνουν συμμαθητές της, ώστε να της σφίξουν το χέρι και να της συμπαρασταθούν. Ιδιαίτερα συγκινητικές ήταν οι στιγμές όταν κατέφτασε η νεκροφόρα με τη σορό της αδικοχαμένης γυναίκας, με τους συγγενείς της να φωνάζουν για τον άνθρωπό τους.