Ελλάδα

Τραγωδία με νεκρό βρέφος στο Διδυμότειχο: Το αδερφάκι του είχε νοσηλευτεί με σοβαρά δαγκώματα από ποντίκια

Τραγωδία με νεκρό βρέφος στο Διδυμότειχο: Το αδερφάκι του είχε νοσηλευτεί με σοβαρά δαγκώματα από ποντίκια Φωτογραφία: Rene Asmussen από Pexels
Απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του θανάτου του μόλις δύο μηνών βρέφους στο Διδυμότειχο πρόκειται να δώσει σήμερα Τετάρτη η νεκροψία - νεκροτομή που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Στο πένθος έχει βυθιστεί η τοπική κοινότητα κοντά στον ποταμό Ερυθροπόταμο, στη νότια πλευρά του Διδυμοτείχου, έπειτα από την απώλεια ενός βρέφους μόλις δύο μηνών.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι γονείς του που το μετέφεραν στο νοσοκομείο το παιδί κατέληξε, κατά τη διάρκεια της νύχτας, μέσα στον ύπνο του.

Οι ίδιοι αντιλήφθηκαν το τραγικό γεγονός όταν ξύπνησαν το πρωί, ενώ όταν πια πήγαν στο νοσοκομείο ήταν αργά.

Σ΄ύμφωνα με το evros-news, επειδή πρόκειται για αιφνίδιο θάνατο, έχει ξεκινήσει ήδη προανάκριση από την ΕΛΑΣ ενώ έχει διαταχθεί και η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου.

Τονίζεται πως εξωτερικά το βρέφος δεν έφερε κάποια σημάδια, όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, ενώ το πιθανότερο είναι να πέθανε από παθολογικά αίτια.

Το πρώτο σοβαρό περιστατικό, ωστόσο, που είχε βιώσει η οικογένεια, ήταν πίσω το 2019, όταν το μεγαλύτερο αδελφάκι του βρέφους - τότε 3,5 μηνών - είχε μεταφερθεί από τον παππού του αρχικά στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και μετά σε αυτό της Αλεξανδρούπολης, φέροντας πολύ σοβαρά τραύματα από δαγκώματα ποντικιών στο πρόσωπο και στο χέρι του.

Τότε μάλιστα είχαν συλληφθεί και οι γονείς του, η ανήλικη μητέρα του 16 χρόνων και ο 22χρονος τότε πατέρας του, με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Με δεδόμενο ότι οι συνθήκες διαβίωσης στο λυόμενο που έμεναν ήταν τραγικές, τους είχε αφαιρεθεί η επιμέλεια, αν και το τελευταίο διάστημα η οικογένεια είχε εκκινήσει τις διαδικασίες προκειμένου να τους επιστραφεί.