Ελλάδα

«Είχε πέσει φορτηγό πάνω στις μπάρες»: Η απάντηση του ΟΣΕ για την αφύλακτη διάβαση στο Μεταξουργείο

«Είχε πέσει φορτηγό πάνω στις μπάρες»: Η απάντηση του ΟΣΕ για την αφύλακτη διάβαση στο Μεταξουργείο
Αίσθηση έχει προκαλέσει βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και δείχνει το τρένο στο Μεταξουργείο - και συγκεκριμένα στη διασταύρωση της οδού Ανδρομάχης με τη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως - να περνά χωρίς να έχουν κατέβει οι μπάρες ασφαλείας.

Το περιστατικό έγινε το βράδυ της Κυριακής και αφορά για μία ακόμη φορά τον σιδηρόδρομο, καθώς σε ισόπεδη διάβαση, ενώ περνούσε τρένο, οι μπάρες δεν είχαν κατέβει.

Τα αυτοκίνητα κατευθύνονταν προς τις γραμμές και οι οδηγοί σταμάτησαν μόνοι τους καθώς άκουγαν το τρένο να κορνάρει.

«Ήμουν στο φανάρι για να στρίψω επί της Ανδρομάχης. Με το που έστριψα, άκουγα να σφυρίζει το τρένο και συνειδητοποίησα ότι το τρένο πήγαινε σιγά σιγά και σφύριζε πολλές φορές, ενώ έβλεπα τα αυτοκίνητα να περνούν τις γραμμές και οι προστατευτικές μπάρες να μην έχουν κατέβει».

«Ο υπεύθυνος εκεί, ήταν άφαντος. Την ώρα που τραβούσα το βίντεο, φαίνεται να τρέχει. Πιστεύω ή στη θέση του δεν ήταν ή δεν του έδωσαν εντολή ότι φεύγει το τρένο», συμπλήρωνε στο πρώτο εκείνο ρεπορτάζ του Mega.

Η απάντηση του ΟΣΕ: Είχε πέσει φορτηγό πάνω στις μπάρες

Από τον ΟΣΕ υπογραμμίζεται πως οι υπεύθυνοι που κατεβάζουν τις μπάρες δεν είναι υπάλληλοι του Οργανισμού, αλλά υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι - οι οποίοι έχουν κάνει εκπαίδευση για τη συγκεκριμένη θέση.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΣΕ, για το συμβάν της Κυριακής, τονίζει πως λίγο νωρίτερα από το βίντεο που τράβηξε οδηγός και έδωσε στη δημοσιότητα, ένα φορτηγό έπεσε πάνω στις μπάρες καθόδου καθιστώντας τες μη λειτουργικές. Στο σημείο λειτουργούσαν μόνο οι μπάρες ανόδου, έτσι ο φύλακας έπρεπε να πάει στο σημείο που κατεβαίνουν οι μπάρες, να σταματήσει την κυκλοφορία και έπειτα να επιστρέψει στο φυλάκιο για να κατεβάσει τις μπάρες της ανόδου.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τις καταγγελίες των οδηγών, το πρόβλημα με τις μπάρες είναι καθημερινό, ενώ στο σημείο υπάρχει ένας φύλακας και για τις δύο μπάρες, με τον ΟΣΕ να ζητά την τοποθέτηση ενός ακόμα σεκιούριτι στο σημείο.